Vytvorené

31 Máj 2021

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Relaxačná a zábavná zóna / Dom a záhrada / Vírivky

Súčasné salóny SPA ponúkajú celý rad relaxačných a omladzujúcich procedúr pod dohľadom profesionálov. Prečo sa oplatí zvoliť si  domácu záhradnú vírivku a aká je výhoda záhradných víriviek oproti SPA centrám alebo vodným parkom? Tu je 5  dôvodov.

Relax vo vlastnom dome

Záhradná vírivka vo vašom vlastnom dome vám dáva možnosť kúpať sa pravidelne- či už liečebne alebo aj relaxačne. Kúpeľ vo vírivke zmierni stres, uvoľní napäté svaly a zmierni bolesti hlavy. Umožňuje vám odpútať sa od každodenných problémov a zvyšuje psychickú pohodu. Endorfíny, t.j. Hormóny šťastia uvoľnené počas hydromasážnych sedení zlepšujú pohodu a potláčajú pocit bolesti. Ak pravidelne trénujete, môžete sa po cvičení okamžite okúpať, čím sa zregenerujú vaše svaly a kĺby a pomôže vám relaxovať. Večerné sedenie v záhradnej vírivke vám pomôže zaspať.

Ohrejte sa v zime, uvoľnite sa od tepla v lete

Počasie bývy rozmarné. Vonkajšia vírivka je za takýchto podmienok mimoriadne užitočná - už nemusíte chodiť do horúcich prameňov alebo lietať do teplých krajín, aby ste boli v teple, a to ani v zime. Teplotu vody v záhradnom SPA môžete upraviť podľa svojich potrieb a vonkajšieho počasia. Vystavovanie tela pri meniacich sa teplotách je  zdravé - vďaka tejto kúre si zlepšíte imunitu.

Kúpeľ vo vírivke bez ohrozenia zdravia

Súkromná vírivka vám zabezpečí relaxáciu v hygienických podmienkach. Vo vlhkom a teplom prostredí mikroorganizmy rastú veľmi rýchlo, a preto je také dôležité zaistiť správne čistenie týchto zariadení. Mnoho ľudí využíva verejné SPA centrá každý deň, čo znamená, že riziko vzniku baktérií je určite väčšie ako na vašej vlastnej terase. V prípade víriviek s otvoreným prístupom si nie sme istí, ako často sa vykonáva čistenie víriviek.

Terapia vôňami a farbami

Záhradná vírivka je niečím iným ako len hydromasážou i hydroterapiou. Môžete využiť aj aromaterapiu a chromoterapiu. Do záhradnej vírivky môžete pridať éterické oleje. Rôzne druhy ponúkajú rôzne škály vlastností.  Vyberte si taký, ktorý sa vám páči! Čoraz populárnejšia je aj chromoterapia alebo koloroterapia - čiže liečenie svetlom. Stačí namontovať podvodné svetlá v rôznych farbách. Každá farba má iné účinky na organizmus, ako napr. zelená.a modrá farba- pôsobia relaxačne a ukľudňujúco, pomáhajú ukľudníť sa a pomáhajú v zaspávaní

- červená farba – pomáha v boji proti apatii a melanchólií a takisto pri vysokom tlaku;

- fialová ma pozitívny vplyv na nervový systém, zmierňuje migrény, nespavosť a bolesti hlavy;

- ružová stimuluje optimistické myslenie a môže zvýšiť chuť do jedla.

Cíťte sa slobodne

Pohľad z termálnych kúpeľov na hory, lesy alebo na more poteší vaše oči, na súkromie však môžete zabudnúť. Návšteva verejných víriviek má určité nepríjemnosti, ako napr nedostatok súkromia. Pre niekoho bude ťažké v takomto prostredí relaxovať. Vo vašej vlastnej vírivky, relaxujte podľa svojich predstáv, iba s ľudmi s ktorými chcete.

Obľúbené