Vytvorené

02 Mar 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Fitness zariadenia / Eliptické trenažéry

Eliptický trenažér nie je nič iné ako mechanické zariadenie, ktorého zotrvačník na rozdiel od magnetického eliptického trenažéra nie je medzi našimi nohami. Motoricky poháňané zariadenia sú o niečo menej kompaktné ako magnetické, ale majú užší rozstup opierok nôh, čo môže byť v niektorých prípadoch pri cvičení pohodlnejšie.

Pre šetrných

Rozhodujúcou výhodou eliptického trenažéra sú nízke prevádzkové náklady - nie je potrebné ho napájať na elektrinu. Väčšinou sú to aj nižšie náklady na kúpu a väčšia dostupnosť modelov.

Pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilých

Zariadenie je ideálnou voľbou pre ľudí, ktorí robia prvé tréningové kroky, pre pokročilých, športovcov, ľudí vyžadujúcich si ľahkú rehabilitáciu, ale aj  pre tréningu seniorov. Cvičenie na eliptickom trenažéri umožňuje veľmi plynulé prirodzené pohyby. Postava je pri cvičení vzpriamená – táto poloha najmenej zaťažuje kĺby. Okrem toho môže tento prístroj prispieť k zvýšeniu rozsahu pohybu v kĺboch – čo je mimoriadne dôležité pre ľudí rehabilitujúcich a starších ľudí.

Pre tých, ktorým na sebe záleží

Pravidelné cvičenie na eliptickom trenažéri vám umožní zhodiť zbytočné kilogramy, vytvarovať postavu, zlepšiť kondíciu a celkovú pohodu.

Obľúbené