Vytvorené

02 Mar 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Fitness zariadenia / Veslovacie trenažéry

Hľadáte cvičenie, pri ktorom zapojíte do práce čo najviac svalov? Máme pre vás skvelú ponuku - tréning s využitím veslovacieho trenažéra.

Prečo sa oplatí cvičiť na veslovacom trenažéri?

Takýto tréning zaručí stimuláciu až 95% svalov v našom tele. Cvičením na veslovacom trenažéri posilníte celé telo a zlepšíte fyzickú kondíciu svojho tela. Treba spomenúť, že pri cvičení silno stimulujeme obehový systém, vďaka čomu sú naše svaly viac vyživované a okysličené! - čo viac, zrýchlujeme metabolizmus a spaľujeme tuky. Na veslovacom trenažéri môžete vykonávať kardio tréning, intervalový tréning a dokonca aj prvky silového tréningu. Veslovací trenažér môžete integrovať kedykoľvek počas tréningu: možno ho použiť ako rozcvičku, môže hrať hlavnú úlohu tréningu  alebo po tréningu ako vyvrcholenie vašej práce. Pri práci na veslovacom trenažéri pracujú svaly chrbta, prsné svaly, svaly paží, brušné svaly a svaly nôh!

Ako správne cvičiť na veslovacom trenažéri?

Nie je na tom nič zložité

  1. Pri sedení na veslovacom trenažéri nezabúdajte na správnu stabilizáciu chodidiel.
  2. Uchopte rukoväť a narovnajte ruky v lakťoch, navyše vo východiskovej polohe máte kolená veľmi pokrčené.
  3. Začnite pohyb vystretím kolien a potom ťahajte tyč rukoväte smerom k hrudníku (hrudnej kosti).
  4. Vráťte sa do východiskovej polohy.

Čo by ste si mali zapamätať?

Počas celého pohybu nezabudnite držať vystretý chrbát a stiahnuté brucho. To vám pomôže vyhnúť sa zraneniu. Ak ste začiatočník, „neskáčte do hlbokej vody“. Najlepšie je nastaviť odpor veslovacieho trenažéra na najnižšiu a cvičiť 3 až 5 minút. Dovoľte svojmu telu, aby sa prispôsobilo novej aktivite a postupom času začnite pracovať dlhšie, keď sa zvýši váš odpor.

Ponúkame niekoľko modelov veslovacích trenažérov: Boost, Roam, Titan, Cross, Talon, Rush, Spike. Pozrite si článok, v ktorom porovnávame naše veslovacie trenažéry a vyberte si ten pravý pre vás!

Obľúbené