Vytvorené

27 Apr 2021

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nákupný sprievodca / Dom a záhrada / Trampolíny

Záhradná trampolína bude slúžiť niekoľko rokov. Preto by sme sa mali rozhodovať správne pri jej výbere. Zistite, na čo sa zamerať pri výbere záhradnej trampolíny, aby vám slúžila dlhé roky.

Množstvo voľného priestoru v záhrade

Pred kúpou zvážme, kde v záhrade by sme chceli umiestniť trampolínu pre deti. Stojí za to venovať pozornosť rozmerom miesta, kde bude stáť, a práve pre tieto hodnoty zvolíme vhodnú veľkosť trampolíny. Je dôležité, aby trampolína nebola umiestnená na priamom slnku, ale nemala by stáť ani pod konármi alebo nízkou strechou a pod. Mali by sme tiež venovať pozornosť tomu, aby bola  zem pod trampolínou  stabilná.

Bezpečnostné certifikáty

Pri pohľade na rôzne modely záhradných trampolín stojí za to okamžite skontrolovať, ktoré z nich majú bezpečnostné certifikáty a či sú vyrobené v súlade s  normami EÚ PN-EN 71-14. Tieto označenia sú zárukou toho, že trampolína bola vyrobená s ohľadom na každý detail a s ohľadom na bezpečnosť budúcich používateľov.

Elementy, ktoré zaručujú stabilitu trampolíny

Pri nákupe trampolíny dávajte pozor na materiál, z ktorého je vyrobený rám, pružiny, ako aj ochranná sieť, kryt pružín alebo rebrík.

Základňa trampolíny

Najdôležitejším prvkom je základňa trampolíny. Musí mať pevné nohy, ktoré zaručia stabilitu a pevnosť. Vďaka nim budeme mať istotu, že pri intenzívnych skokoch, ako aj pri silnejších vetroch, zostane na rovnakom mieste. Nohy v tvare U poskytujú najväčšiu stabilitu. Je tiež dôležité, aby všetky prvky rámu trampolíny boli vyrobené z pozinkovanej ocele. Vďaka tomu budú oveľa odolnejšie proti korózii.

Skákacia plocha

Pokiaľ ide o skákaciu plochu, musí byť vyrobená z odolných materiálov. V prípade trampolín z obchodu Hop-Sport je skákacia podložka vyrobená z polypropylénu, čo je materiál odolný voči poveternostným podmienkam ako napr. dážď, vlhkosť alebo silné slnečné žiarenie, a predovšetkým odolný voči veľkému zaťaženiu.

Ochranná sieť

Musí byť mierne pružná (ale nie príliš tesná) a veľmi odolná. Vďaka nej dieťa pri skákaní nevypadáva z oblasti podložky. V trampolínach Hop-Sport boli použité ochranné siete z polyetylénu uzavreté zipsom a sponami, ktoré zvyšujú bezpečnosť pri hraní. Ponúkame trampolíny s vnútornou alebo vonkajšou ochrannou sieťou. Vnútorne pripevnená sieť poskytuje maximálnu bezpečnosť, ktorá je dôležitá pre menšie deti, ale zároveň mierne obmedzuje priestor na skákanie. Na druhej strane, sieťka pripevnená zvonku ponúka viac priestoru na hranie, ale kvôli pružinám v nej bude vhodnejšia pre staršie deti.

ochranná sieť a zips

Pružiny

Pred kúpou trampolíny si všímajte, ako sú pružiny zaistené. Musia byť účinne izolované od vplyvu poveternostných podmienok. V trampolínach Hop-Sport sú pružiny pokryté dvojvrstvovým materiálom, navyše zaisteným penovým materiálom.

Maximálna nosnosť

Než sa rozhodneme pre konkrétnu trampolínu, najskôr skontrolujme maximálne zaťaženie  a nosnosť konštrukcie. Stojí za to pripomenúť, že aj keď kupujeme trampolínu hlavne pre deti, bude oveľa praktickejšie zvoliť trampolínu s čo najvyšším zaťažením. Aby si trampolínové šialenstvo mohli dopriať aj dospelí.

Dodatočné príslušenstvo

Je dobré, ak okrem samotnej trampolíny máme aj kotvy, ktoré pripevňujú trampolínu k zemi, kryt, ktorý trampolínu ochráni pred dažďom, a rebrík, ktorý uľahčí vstup a výstup z trampolíny. V našom obchode sú všetky tieto prvky zahrnuté v sade spolu s trampolínou Hop-Sport, takže nie je potrebné dokupovať žiadne ďalšie príslušenstvo.

Prezrite si ponuku trampolín Hop-Sport! Prejdite do obchodu.

Obľúbené