Vytvorené

20 Apr 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Športové vybavenie a potreby / Činky / Hrazdy / Kettlebells / Tyče / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Činky fitness

Až donedávna veľa ľudí verilo, že posilňovňa je pre mužov, zatiaľ čo pre ženy sú tu hodiny fitness. Našťastie, časy sa zmenili a tento vzorec sa zmenil. Mnohé dámy ťažko bojujú so závažiami, no stále majú tendenciu vynechávať cviky na hrudník. Je to v poriadku? nie! Presvedčíme vás prečo!

Žena trénuje hrudník

Cviky na hrudník u žien

Tréningom hrudníka sa zvyšuje sila, ktorá je potrebná pri každodenných činnostiach. Pri takomto tréningu zapájame do práce aj svaly chrbta, ramenného pletenca a tricepsu. To môže výrazne zlepšiť naše telesné proporcie. Jemnou zmenou tvaru ramien cvičením dodáte svojej postave harmonickejší tvar. Tento trik sa oplatí vyskúšať.

Medzi ženami kolujú mýty, že sa im cvičením hrudníka zmenšia prsia. Nič nemôže byť chybnejšie. Hrudník u žien pozostáva prevažne z tukového tkaniva. Môže sa teda znížiť kvôli negatívnej kalorickej bilancii v kombinácii s tvrdým tréningom, aj keď tú časť tela počas tréningu vynecháte. Cvičením svalov hrudníka môžeme zlepšiť tvar prsníkov.

Pre začiatok tréningu hrudníka vám postačia kettlebells.

Výhody

Ďalšou výhodou je zlepšenie pohyblivosti ramien, čo má následne pozitívny vplyv na celkové držanie tela. Ľudia, ktorí majú problém s guľatým chrbtom, by si tento tréning mali zaradiť do svojho tréningového plánu. Suma sumárum: aby bolo telo proporcionálne vyformované, mala by sa precvičovať každá partia svalov. Správnym precvičovaním hrudníka sa ženy určite nestanú príliš mužnými, ba dokonca vylepšia tvar poprsia. Takže do toho! Ženy by mali aspoň  raz týždenne do svojho tréningu pridať cviky na svaly hrudníka.

Obľúbené