Vytvorené

31 Máj 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nevyhnutné tréningové doplnk / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Posilňovače rúk - kliešte

Posilňovače rúk - ako ich využiť pri tréningu?

Hlavnou úlohou posilňovačov rúk je zlepšiť silu svalov predlaktia a rúk. Toto zariadenie by sa malo používať okrem iného vtedy, keď chceme posilniť náš úchop. Prečo je to také dôležité? Posilnením úchopu môžeme zlepšiť svoje silové výsledky, napríklad ťahaním na hrazde alebo vykonávaním mŕtvych ťahov. Rukoväť bude veľmi užitočnou pomôckou aj pre horolezcov a ľudí v rehabilitácii.

Z čoho sú vyrobené posilňovače rúk?

Hop Sport ponúka niekoľko druhov posilňovačov - hliníkové, nastaviteľné, ale aj silikónové posilňovače rúk. "Kliešte" Hop-Sport sa líšia aj odolnosťou. Sú vyrobené z najkvalitnejších materiálov ako hliník, oceľ, termoplastická guma alebo silikón.

Posilňovač rúk

Hliníkové posilňovače rúk

Tento typ zariadenia je najklasickejší a veľmi odolný. Dokáže vytvoriť odpor až do 90 kg! Rukoväť je hliníková, zatiaľ čo dvojitá otočná pružina je vyrobená z ocele. Dvojitá pružina zaručuje vysokú odolnosť aj pri intenzívnej námahe! Rukoväť má ľahké vrúbkovanie, vďaka čomu je protišmyková, čo zaisťuje pohodlie pri cvičení. Veľkou výhodou posilňovačov Hop-sport je určite ich veľkosť. Môžete si ich zbaliť do ruksaku alebo cestovnej tašky a vziať si ich kamkoľvek! Hliníkové posilňovače sa vzhľadom na možnosť vytvárania vysokého odporu odporúčajú hlavne pre pokročilých.

Nastaviteľné posilňovače

Hlavnou výhodou týchto posilňovačov je nepochybne nastaviteľný odpor. Odpor sa nastavuje gombíkom, vďaka ktorému si prispôsobíte odpor svojim potrebám. Cvičiť môžete s odporom od 10 do 40 kg. Nastaviteľné kliešte sú vybavené protišmykovými rukoväťami potiahnutými termoplastickou gumou, zaisťujúce pevné uchopenie počas cvičenia.

Nastaviteľné posilňovače
Silikónové posilňovače rúk

Silikónové posilňovače rúk

Ako už názov napovedá, tieto posilňovače sú vyrobené hlavne zo silikónu. Od vyššie popísaných zariadení sa rozhodne líšia tvarom a vzhľadom. Majú oválny tvar a viditeľné ryhy na prsty, vďaka čomu sa prispôsobia tvaru ruky. Silikónové posilňovače rúk nevytvárajú veľký odpor, preto sú odporúčané pre začiatočníkov a odporúčané pri rehabilitácii po úrazoch horných končatín.

Pre koho sú určené posilňovače rúk?

Naozaj pre každého! Stačí správne vybrať zariadenie pre individuálne potreby. Posilňovače rúk sa odporúčajú hlavne pre:

- pre športovcov disciplín ako lezenie, bojové umenia, silový trojboj atď.
- ľudí, ktorí sa venujú amatérskemu športu
- ľudí po mozgovej príhode, pri motorickej paréze
- staršie osoby na posilnenie svalov rúk
- ľudí s anamnézou poranení horných končatín

Posilňovače rúk od Hop-Sport sú užitočné doplnky, ktoré skvele doplnia vybavenie vašej domácej posilňovne!

Obľúbené