Vytvorené

30 Dec 2020

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Životný štýl – rady, motivácia, inšpirácia / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Švihadlá

Začínate sa nudiť cvičením na svojom obľúbenom zariadení? Máte dosť monotónnych cvičení na rotopede alebo bežeckom páse? Nevzdávajte sa aktivity a zistite, ako si môžete spestriť každodenný domáci tréning. 

Stanovte si konkrétny cieľ

Nič vás nebude motivovať viac, ako stanovenie si konkrétneho cieľa. Môže to byť dlhodobý cieľ, napríklad schudnúť pár kíl. Vaším cieľom môže byť tiež vyvinúť formu, ktorá vám umožní prekonať váš osobný rekord. Nezabudnite si každý deň ukladať svoj pokrok, povzbudí vás to, aby ste pokračovali. Pre posilnenie motivácie si môžete za dosiahnutie tohto cieľa dopriať vysnívanú odmenu.

virtuálny tréning

Zdravá konkurencia

Cvičte v skupine, dokonca aj vo virtuálnej. Koniec koncov, môžete si dohodnúť spoločné tréningy prostredníctvom sociálnych sieti. Počas spoločných tréningov vám nikto nezakáže rozprávať sa, koniec koncov, každý z vás bude doma. Môžete súťažiť, stanoviť si spoločný cieľ, dĺžku cvičenia a druh tréningu, ktorý budete vykonávať. Víťazom bude osoba, ktorá dosiahne cieľ ako prvá. Takisto môžete stanoviť cenu pre víťaza.

Hudba vám dá silu

Pri ďalšom nudnom cvičení si pustite hudbu, ktorá vás povzbudí. Ak cvičíte sami doma, môžete si ju pustiť hlasnejšie, ale ak sú okolo vás ďalší členovia domácnosti, oplatí sa siahnuť po slúchadlách. Prekážajú vám káble slúchadiel? Je čas kúpiť si športové bezdrôtové slúchadlá.

muž cvičí so švihadlom Hop-sport

Zapojte niečo nové

Cvičenie doma nemusí byť nuda. Vždy si ho môžeme spestriť pridaním nového tréningového vybavenia. Výber je naozaj veľký, všetko závisí od našich finančných možností a veľkosti domácej telocvične. V obchode Hop-sport nájdete množstvo vybavenia pre fitness alebo silové cvičenia.

Možno stojí za zváženie kúpiť si bežecký pás, rotoped alebo vyskúšať cvičenie na trenažéri, veslovacom trenažéri alebo eliptickom trenažéri.

Ak cvičíte na tréningovej lavici, vždy si môžete kúpiť rôzne doplnky, napríklad stojany na činky alebo modlitebník.

Z ďalších menších a lacnejších riešení ponúkame činky, úchopy na kliky, odporové gumy a expandéry pre silové a kondičné cvičenia. Jednoduché švihadlo je samozrejme nepostrádateľným cvičebným zariadením, ktoré bude užitočné pre každého.

Pamätajte, že denný tréning vám dodá pozitívnu energiu a zlepší vašu celkovú pohodu. Samozrejme, že má veľký vplyv na zdravie. Preto, ak vás začnú nudiť pravidelné denné cvičenia, určite použite niektorú z nasledujúcich metód na spestrenie tréningu, aby ste nevyšli zo skvelej formy.

Obľúbené