Vytvorené

30 Dec 2020

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Podložky na cvičenie

Každý, kto hľadal správny typ kondičného tréningu sa určite stretol s názvom „Pilates“. Tento druh cvičenia je v poslednej dobe opäť mimoriadne obľúbený. Zistite spolu s nami, čo je Pilates a kto ho môže vykonávať.

Čím je Pilates?

Cvičenie pilates je súbor cvičení, ktoré boli vynájdené na začiatku dvadsiateho storočia. Hlavným účelom cvičení je hýbanie celým telom, natiahnutie svalov a zvýšenie ich pružnosti. Ide o kombináciu pohybov ako balet, jóga, ale aj izometrické cvičenia. Hlavným cieľom je tu posilniť svaly, ale nie ich príliš vytvarovať. Vďaka Pilates posilníme chrbticu, získame správne držanie tela, znížime hladinu stresu a zlepšíme svoje zdravie. Cvičenie pilates je sada jednoduchých cvikov, na ktoré potrebujeme len trochu voľného miesta a podložku na cvičenie. Na spestrenie tréningu môžete použiť ďalšie príslušenstvo, napríklad kruh Pilates.

Čo je dôležité, Pilates môžeme cvičiť doma. Počas cvičenia je dôležité používať správnu techniku a správne dýchať. Počas tréningu by malo byť brucho mierne vtiahnuté, vzduch je vdychovaný nosom a vydychovaný ústami. Dýchanie by sa malo predĺžiť.

Kto by mal cvičiť Pilates?

V prvom rade ľudia, ktorí majú bolesti chrbta a sú tiež často vystavení stresu. Cvičenie nielen efektívne posilňuje svaly, ale tiež znižuje a uvoľňuje svalové napätie.

Ako často cvičiť?

Cvičenie pilates by sa malo vykonávať najmenej 3-krát týždenne. Vďaka tomu sa zlepší flexibilita nášho tela, všeobecná zdatnosť a minimalizujeme bolesti chrbta. Cvičenie pilates je tiež veľmi dobrou formou rehabilitácie pri určitých úrazoch. Môže sa to považovať za spôsob uvoľnenia svalov po ich pretrénovaní.

Je to navyše ideálny spôsob, ako sa dostať do dobrej formy, hlavne pre ľudí, ktorí sa  každý deň veľmi nehýbú. Relaxačné cvičenia poskytujú pocit hlbokého uvoľnenia, dodávajú energiu, tvarujú postavu a posilňujú brušné svaly.

Kto môže cvičiť Pilates?

Je to ideálne cvičenie pre starších ľudí po úrazoch, pri nadváhe a v zlom fyzickom stave. Prinesie tiež veľa výhod pre profesionálnych športovcov. Ak sme po určitom zranení, mali by sme sa nevyhnutne poradiť s lekárom o začatí cvičenia.

Ak hľadáte príslušenstvo pre domáce cvičenie Pilatesu, prezrite si ponuku nášho obchodu!

Obľúbené