Čím je tréning TBC?

Čím je tréning TBC?

Obsah

TBC alebo Total Body Condition - Jeden z najviac populárnych tréningov. Chvália ho hlavne ženy. Zistite s nami, čo je tréning TBC a aké sú jeho výsledky.

žena cvičí na aerobic stepe

Čím je TBC?

TBC tréning je v podstate  druh aeróbneho cvičenia. V TBC vykonávame tradičné aeróbne cvičenia, ktorých hlavnou úlohou je zvýšiť srdcovú frekvenciu (ktorá urýchli spaľovanie kalórií) a tvarovať svaly. Prvá etapa tréningu je sprevádzaná rýchlou, rytmickou hudbou, druhou časťou tréningu sú cvičenia v pomalšom tempe s použitím činiek , odporových gúm a expandérov .

Výhody tréningu TBC

Vďaka tomuto tréningu môžeme zoštíhliť celé telo a spevniť svaly. Okrem toho je vynikajúci na zlepšenie fyzickej kondície, pomáha bojovať s nepotrebnými kilogramami a spevňuje celé telo. Počas tréningu budeme spaľovať tuky, a tiež zvýšime silu a celkovú fyzickú zdatnosť. Cvičenie navyše zlepšuje zmysel pre rytmus a koordináciu pohybov. Tieto cviky stimulujú kĺby a nepreťažujú ich.

žena cvičí na podložke Hop-sport

Ako dlho trvá tréning TBC?

Tréning TBC zvyčajne trvá hodinu. Na začiatok potrebujete minimálne 10-minútovú rozcvičku, aby ste telo pripravili na cvičenie. Po zahriatí by sme mali robiť cviky, ktoré posilnia jednotlivé svalové skupiny - ruky, brucho a zadok. Počas cvičení sa opakuje veľa a samotné cviky nie sú komplikované, môžeme ich robiť aj doma.

TBC - kto môže cvičiť?

Tréning TBC je veľmi dobré riešenie pre ľudí, ktorí začínajú s aeróbnym tréningom, ako aj pre vytrvalých športovcov. Počas tréningu formujeme svoju fyzickú zdatnosť a kondíciu. V TBC neexistuje rozdelenie do tried pre začiatočníkov alebo pokročilých - v tomto prípade je najdôležitejšie individuálne prispôsobiť zaťaženie a intenzitu cvičení konkrétnej osobe. V prípade ľudí s problémami s chrbticou je možné zvoliť súbor šetrnejších cvikov s rehabilitačnou loptou .

Trening TBC - ako začať?

Na internete je veľa inštruktážnych videí, ale skôr ako začnete trénovať doma, stojí za to prihlásiť sa na niekoľko hodín vo fitnes klube a naučiť sa správnu techniku cvičenia pod dohľadom inštruktora.

Prezrite si ponuku doplnkov značky Hop-Sport, ktoré môžete používať počas tréningu TBC, ako napríklad masážne valce , podložky na fitness , steppery , odporové gumy a expandéry , fitness činky a gymnastické lopty .

Autor: Hop-Sport Redakcia