Vytvorené

15 Nov 2022

Author

Gabi Mazur

V kategoriích

Tréningové plány / Podložky na cvičeni / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Gymnastické matrace / Podlahy do posilňovne

Po prebudení sa namiesto toho, aby ste vyskočili na nohy, cítite zlomený? Cítite sa unavení a nesústredení, bez ohľadu na počasie a váš zdravotný stav? Je čas zaviesť aktívnu rutinu, ktorá zlepší nielen vašu pohodu, ale aj fungovanie vášho tela! Vyskúšajte si na vlastnej koži, aký príjemný je váš deň, keď zaradíte ranné cvičenie.

ranná jóga

Ranné cvičenie - ako vyzerá?

Krátke a jednoduché ranné cvičenie je skvelý spôsob, ako sa zobudiť, zlepšiť si náladu a rýchlejšie postaviť celé telo na nohy.

Ranné cvičenie vykonávané po prebudení má mnoho výhod. Medzi inými:

  • dodávajú energiu do ďalších hodín dňa a zlepšujú náladu,
  • zlepšiť metabolizmus,
  • urobiť náš deň aktívnejší,
  • pomáhajú udržiavať vysokú silu, obratnosť, rýchlosť a obratnosť,
  • posilňuje naše svaly, kĺby a kosti,
  • zvýšiť mobilitu,
Pomáhajú udržiavať správne držanie tela pri práci.
Aby vaše telo lepšie fungovalo po celý deň, postarajte sa o plnohodnotné raňajky. Aké jedlo si dať, ak sa rozhodneme začať deň ranným cvičením? Je lepšie raňajkovať pred alebo po cvičení?

V prípade krátkej rannej gymnastiky môžeme po cvičení raňajkovať. Ak však plánujeme dlhý tréning, môžeme predtým zjesť niečo ľahké. V skutočnosti však všetko závisí od nášho rozvrhu dňa, množstva povinností a toho, čo máme radi.

Raňajky sprevádzajúce rannú fyzickú aktivitu by mali byť vyvážené a obsahovať všetky živiny v správnom množstve. Je dôležité dodať telu kompletné bielkoviny, nenasýtené mastné kyseliny a komplexné sacharidy.

Poďme sa pozrieť na to, aké produkty budú dobrou voľbou na raňajky sprevádzajúce rannú aktivitu. Naše návrhy zahŕňajú:

  • vajcia (napríklad omeleta so špenátom),
  • prírodný/proteínový jogurt s prídavkom ovsených vločiek, orechov, semienok, ovocia,
  • kaša na mlieku/vode s prídavkom orechov, semienok, ovocia,
  • tvaroh so semienkami a ovocím,
  • tvaroh s ražným chlebom a zeleninou,
  • ražný chlieb s prídavkom chudej klobásy, tvarohu, vajíčka, údenej ryby alebo vaječnej a rybacej pasty pripravené doma,
  • šalát s olivovým olejom, orechmi, semienkami a suchým mäsom alebo údeným lososom,
  • proteínový kokteil s proteínovým práškom, ovocím a arašidovým maslom.

Ranný tréningový plán

Pripravili sme pre vás krátku a jednoduchú zostavu cvikov, ktoré najlepšie zaberú v rámci rannej gymnastiky. Cvičenia sa vykonávajú jeden po druhom po dobu 45 sekúnd. Pri gymnastike sa neponáhľame.

Státie na špičkách

Vstávame z postele. Postavíme sa mierne od seba a potom zdvihneme ruky nahor. Nadýchnite sa, natiahnite celé telo a postavte sa na špičky. S výdychom spúšťame telo dole.

Zahrievanie ramien a krku

Postavíme sa mierne od seba a začneme 4-krát kývať rukami v kruhoch dopredu a dozadu. Potom mierne nakloníme hlavu raz doľava raz doprava tiež 4 krát.

Mačacie chrbty

Prechádzame do podopreného kľaku. Z tejto polohy zaoblite chrbát nahor a nadol.

Naťahovanie hrudníka

Začíname z predného ležania. Opierame sa o ruky a pomaly dvíhame telo hore. Pritiahnite lopatky k sebe, napnite svaly chrbta a zhlboka sa nadýchnite.

Kývanie telom

Začíname polohou na chrbte. Natiahneme ruky do strany a nohy ohnuté v kolenách priložíme k trupu. Kolená posúvame raz na jednu stranu tela, raz na druhú. Pohyby nôh sú tiež synchronizované s otáčaním hlavy. Ideme po nej rovnakým smerom ako nohy.

Naťahovanie nôh

Naďalej ležíme na chrbte. Ohnite nohy v kolenách a spojte chodidlá. Mierne ich pritiahneme k sebe, chvíľku podržíme v polohe a spustíme.

Pri rannom tréningu bude podložka veľmi užitočným doplnkom. Poskytne nám pohodlie pri cvičení, umožní telu relaxovať. V ponuke Hop-Sport nájdete rôzne druhy podložiek na cvičenie, ochranné podložky puzzle, ale aj gymnastické matrace. Dokonale izolujú naše telo od podlahy a zaisťujú pohodlie pri rannom naštartovaní. To výrazne uľahčuje vykonávanie rolovanie a naťahovanie.

stojka
Obľúbené