Vytvorené

28 Okt 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nákupný sprievodca / Podložky na cvičeni / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Akupresúrne podložky / Balančné podložky / Podložky na cvičenie / Záťažové podložky

Fitness príslušenstvo z ponuky predajne Hop-Sport sú vyrobené z najkvalitnejších materiálov, ktoré zaisťujú potrebnú bezpečnosť pri cvičení. Sú tiež mimoriadne odolné a umožňujú vám trénovať pohodlným  spôsobom. Každý materiál je však od seba iný a je určený na inú fyzickú aktivitu. Z tohto dôvodu sme pre vás vytvorili krátky návod. Predstavujeme vlastnosti jednotlivých materiálov, aby ste si mohli vybrať perfektné vybavenie pre vašu domácu posilňovňu.

TPE (termoplastický polyesterový elastomér)

TPE je kopolymér (termoplastický materiál s vysokou tuhosťou a mechanickou pevnosťou), ktorý svojimi vlastnosťami pripomína gumu. Dokonale napodobňuje jeho jemnosť, elasticitu a elasticitu. Materiály TPE si navyše zachovávajú svoje vlastnosti v podmienkach nízkych a zvýšených teplôt, sú odolné voči oderu a dajú sa recyklovať. Používajú sa pri výrobe káblových krytov, tesnení, komponentov obuvi a dokonca aj automobilových dielov. V našej predajni nájdete TPE materiály medzi takými doplnkami na cvičenie, ako sú podložky na cvičenie a trekingové palice. Výstroj vďaka nim získava pružnosť a elasticitu a zároveň sa stáva protišmykovým. To je dôležité najmä pri intenzívnom tréningu a pri používaní príslušenstva v teréne. Okrem toho je TPE bez zápachu a 100% biologicky odbúrateľný, pretože neobsahuje toxické zlúčeniny kadmia, olova, latexu alebo PVC.

podložka TPE
podložka NBR

NBR (nitrilbutadiénový kaučuk)

NBR, alebo nit, je kaučuková zmes, vykazujúca vynikajúce vlastnosti z hľadiska odolnosti voči kontaktu s rôznymi druhmi olejov – motorové, vykurovacie, transformátorové. Používa sa v hydraulickom a pneumatickom priemysle. Fitness doplnky a ich komponenty sú tiež vyrobené z NBR. V internetovom obchode Hop-Sport okrem iného nájdete: fitness podložky a švihadlá s obsahom tohto materiálu. Cvičebné pomôcky vyrobené z NBR si zachovávajú svoju elasticitu a pružnosť. To je dôležité najmä v prípade podložiek, ktoré sa napriek zrolovaniu nedeformujú a nemenia svoj tvar.

EVA (etylénacetátový kopolymér)

EVA je pena, penový kopolymér vinylacetátu a etylénu. Jeho obľúbenosť je spôsobená najmä tým, že je mimoriadne pružný a mäkký. EVA pena môže byť vytvorená akýmkoľvek spôsobom pomocou veľmi vysokých teplôt. Zároveň zostáva odolný voči nízkym teplotám a nereaguje s chemikáliami. EVA pena je tiež málo nasiakavá, vďaka čomu sa ľahko čistí od nečistôt a samotný materiál neabsorbuje vodu. Používa sa najmä pri výrobe obalových fólií, koberčekov do áut, ale aj fitness doplnkov. V predajni Hop-Sport nájdete pomôcky z EVA peny v nákupných kategóriách: masážne valce, gumy a expandéry ,podložky na cvičenie, masážne loptičky.

masážny valec EVA
valec z EPP

EPP (expandovaný polypropylén)

Expandovaný polypropylén je vzdialený príbuzný polystyrénu, je však odolnejší voči fyzikálnym faktorom, tvrdší, veľmi dobre znáša a prenáša aj veľmi veľké zaťaženie. EPP tiež ponúka skvelé možnosti spracovania a je tiež plastový, pričom si perfektne zachováva svoj tvar aj napriek deformácii alebo poškodeniu. Detské autosedačky, nádoby na jedlo, športové prilby a chrániče, ale aj fitness doplnky sú vyrobené z polypropylénu. Obzvlášť často sa EPP používa na výrobu masážnych loptičiek a fitness valcov. Tento materiál totiž poskytuje dostatočný svalový tlak (stimuláciu) a zároveň je odolný voči záťaži pri rolovaní a masírovaní.

Obľúbené