Vytvorené

03 Okt 2022

Author

Gabi Mazur

V kategoriích

Životný štýl – rady, motivácia, inšpirácia / Dom a záhrada / Biliard / Biliardové stoly

To, ako držíme tágo, závisí od toho, či bude hra úspešná a či sa nám podarí vyhrať . Ak chcete urobiť presný úder, potrebujete správny postoj. Overte si s nami, ako správne držať biliardové tágo.

biliardové tágo

Ako správne držať tágo?

Pri vykonávaní úderu je nevyhnutné správne držanie tela. Jednu nohu dajte trochu dopredu, zadná noha by mala byť rovná a predná noha trochu pokrčená. Predná noha by mala byť rovnobežná s tágom a zadná noha by mala zvierať s prednou nohou uhol 90 stupňov.

Ruka s tágom by mala byť vzadu, najlepšie vo výške zadnej nohy. Rameno je držané rovnobežne s tágom. Mali by ste skloniť hlavu tak, aby tágo bolo tesne nad bradou. Brada s tágom by sa však nemali navzájom dotýkať. V tejto polohe nie je pri údere medzi zadným predlaktím a nadlaktím viac ako 90 stupňov.

Sila a uhol úderu

Sila úderu je daná iba rukou, ktorá drží biliardové tágo. Vďaka tomu volíme správnu silu úderu a správny uhol dopadu. Váha tela je rozložená rovnomerne na obe nohy a počas úderu by okrem ruky mal byť zvyšok tela nehybný. Pri údere by ste nemali ani pohnúť hlavou. Ešte raz pripomíname, že hlavu držíme nad palicou a nehýbeme ňou zo strany na stranu. Dodržiavanie týchto tipov vám umožní urobiť presný zásah.

biliardový stôl
ruka s tágom

A čo s druhou rukou?

Oporou môže byť ruka, ktorá nedrží tágo. Ruka je usporiadaná do tvaru písmena C, palec by mal byť narovnaný, smerom k hráčovi. Ruku položíme na biliardový stôl, oprieme si ju o končeky prstov, medzi palcom a ukazovákom zostane voľný priestor, môžeme si ju položiť ako oporu, zameriavač a vložiť do nej tágo.

Aby sme vypracovali správnu techniku, vždy môžeme mať druhú osobu, ktorá nás upozorní na naše chyby. Okrem toho si môžeme nahrať svoj odpal a po prehratí  sa presvedčiť, či držíme biliardové tágo správne.

Ak hľadáte  biliard a správne biliardové príslušenstvo, pozrite si našu ponuku! Prejdite do obchodu!!!

Obľúbené