Vytvorené

16 Nov 2021

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nákupný sprievodca / Športové vybavenie a potreby / Činkové sety

Chcete si zariadiť domácu posilňovňu, ale neviete aký činkový set bude vhodný? Tento článok vám pomôže s výberom! Na trhu je množstvo druhov závaží z rôznych materiálov, väčšie, menšie, s rôznym priemerom otvoru atď. Základom dobrého a efektívneho tréningu je vhodný výber činkového setu pre seba.

Rozdeľujeme 3 druhy závaží:


liatinové činky

Liatinové závažia. Pre koho?

Liatinové kotúče sú jednoznačne najklasickejšie a najodolnejšie závažia na trhu. Žiadny strach – takéto vybavenie nám bude slúžiť dlhé roky intenzívneho používania. Takéto kotúče sú uznávané a veľmi obľúbené aj vo vysoko uznávaných telocvičniach.

Výhodou liatinových kotúčov je, že napriek svojej hmotnosti nie sú príliš veľké, takže nezaberú veľa miesta. Sú ideálne pre ľudí, ktorí nemajú veľa priestoru. Napríklad - liatinový kotúč s rovnakou hmotnosťou ako cementový kotúč  je určite menší a praktickejší. Kotúče Hop-Sport pripomínajú volanty, no je na to aj odôvodnenie! Môžeme vykonávať rôzne cviky bez použitia ďalšieho príslušenstva a kotúče jednoducho vymeníme za hrazdu. Je potrebné spomenúť, že kotúče vyrobené z liatiny sa vyznačujú vysokou presnosťou hmotnosti a odolnosťou voči mechanickým faktorom. Hriadeľ s liatinovým kotúčom Hop-Sport sa stáva šikovnejší a pôsobí veľmi profesionálne.

Akú tyč/ hriadeľ zvoliť s liatinovými kotúčmi?

V skutočnosti bude vhodný akýkoľvek typ tyče: rovná, jemne ohýbaná alebo silne ohýbaná. Dôležité však je, aby jej priemer bol 30 mm.
Tyče Hop-Sport určené pre takýto druh kotúčov majú závitové konce, vďaka ktorým kotúče jednoducho namontujeme a vďaka špeciálnej matici, bude náš tréning bezpečný.

tyče Hop-sport

Olympijské závažia

Pri rozhodovaní o olympijských závažiach si môžeme byť istí, že ich zladíme s profesionálnou olympijskou tyčou. Kotúče Hop-Sport sú odliate z liatiny a potiahnuté hrubou vrstvou gumy, ktorá je vysoko odolná voči mechanickým faktorom a je protišmyková, čo rozhodne možno zaradiť medzi výhody tohto druhu záťaže. Navyše má oceľový, nerezový krúžok, ktorý chráni pred poškodením počas nasadenia kotúča na tyč alebo hriadeľ. Aj tento kotúč má tvar „volantu“. Otvory sa dajú využiť na cviky, na ktoré nepotrebujeme tyč alebo hriadeľ.

Akú tyč/ hriadeľ zvoliť s olympijskými kotúčmi?

Na tento typ závažia budeme potrebovať tyč s priemerom 50mm. Olympijské tyče Hop-Sport sú vyrobené z najkvalitnejších materiálov a majú vrúbkovaný povrch, ktorý zaisťuje bezpečný úchop počas používania. Zaisťujú  bezpečnosť počas tréningu.

Cementové závažia

Cementové kotúče sa od svojich predchodcov líšia nielen spracovaním, ale aj najnižšou cenou. Cementové kotúče Hop-Sport sú vyrobené z cementovej výplne pokrytej vrstvou plastu. Vďaka výstužným profilom umiestneným vo vnútri sú dosky odolné voči poškodeniu. Nálože Hop-Sport sa vyznačujú nielen solídnym spracovaním, ale aj estetickým vzhľadom a maximálnou mierou funkčnosti. Oproti liatinovým kotúčom sú napriek rovnakej hmotnosti oveľa väčšie a bohužiaľ zaberajú o niečo viac miesta. Tiež nie sú také trvanlivé a odolné voči mechanickému poškodeniu ako liatinové kotúče. Ich hlavnou výhodou je cena, takže rýchlo skompletizujete väčšie množstvo závaží.

Akú tyč/ hriadeľ zvoliť s cementovými kotúčmi?

Dôležité je, aby bol priemer tyče 30mm, a druh tyče závisí od individuálnych preferencií používateľa. Tyče s priemerom 30mm Hop-Sport sa vyznačujú solídnym spracovaním a vysokou funkčnosťou. Skontrolujte sami!

Obľúbené