Vytvorené

16 Nov 2021

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nákupný sprievodca / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Masážne valce

Rolovanie svalov môžeme nazvať aj automasáž, pretože prináša podobné výhody ako klasická masáž. V ponuke Hop-Sport nájdete množstvo druhov automasážnych doplnkov. Vybrať si môžete z fitness valcov rôznych dĺžok a masážnych loptičiek. Ako si vybrať to správne vybavenie pre seba?

Výhody automasážu

Tlak masážneho valca alebo masážnej loptičky pomáha uvoľniť svaly, zvýši sa prietok krvi a naše svaly sa po cvičení rýchlejšie zotavia. Valcovanie po tréningu má upokojujúci účinok na bolesť po cvičení a ak ho robíte pred tréningom, svaly sú pripravené pracovať efektívnejšie.

Čím môžeme vykonávať rolovanie?

Jedným z faktorov podmieňujúcich kvalitu masáže je materiál, z ktorého je valec alebo loptička vyrobená. V ponuke  Hop-Sport sú najkvalitnejšie produkty pre masáž vyrobené z troch druhov materiálov: EPP, EVA, EPE. Líšia sa úrovňou tvrdosti. Najsilnejší tlak možno dosiahnuť valcovaním EPP valca, ktorý je najtvrdší. EVA valce sú v strede tejto stupnice a najmenší tlak dosiahnete pri použití valca alebo loptičky  z EPE. Ak svoje dobrodružstvo s automasážou ešte len začínate, môžete si vybrať EVA valec. EPE valce a loptičky budú vhodné na masírovanie jemných miest na tele. Najlepšie je začať používať EPP valce, keď už máte skúsenosti s vykonávaním samomasáže. Najlepšie je investovať do minimálne dvoch valčekov / loptičiek rôznej tvrdosti, aby ste prispôsobili tlak miestu na tele.

Masážne loptičky a valce

Hlavným rozdielom masážnych valcov, ktoré nájdete v ponuke Hop-Sport je ich tvar. Na trhu sú dostupné doplnky vo forme masážnych valčekov a masážnych loptičiek - jednoduché, ale aj dvojité. Pokiaľ ide o masážne valce, líšia sa dĺžkou a priemerom. Na masáž rôznych miest na tele sa používajú valce o rôznych dĺžkach. V Hop-Sport máme valce od 15-45 cm.

Dlhšie masážne valce (od 45 cm) slúžia na masáž chrbta, kratšie (30 cm) na stehná a lýtka a najkratšie na ruky, ramená a chodidlá. Valček by mal byť kompaktný, aby ste ho mohli ľahko uložiť a vziať so sebou. Kým penové valčeky sú vhodnejšie na masírovanie veľkých svalových skupín, teda stehenných alebo chrbtových svalov, masážna loptička bude perfektným riešením pre masáž hlbokých svalov alebo tých, ktoré vyžadujú použitie väčšej sily - napr. . Výborne sa hodí aj na terapiu svalov ramenného pletenca, krku a chodidiel. Dvojité lopty zasa poslúžia pri masírovaní chrbtových a šijových svalov, a preto sú skvelým riešením pre ľudí pracujúcich neustále v jednej polohe, napríklad pri státí alebo sedení pri počítači.

Druhy valcov: hladké a s výčnelkami

Stránka Hop-Sport ponúka dva druhy valčekov: hladké, ale aj s výčnelkami. Valčeky majú veľmi všestranné využitie, môžete nimi masírovať takmer každú veľkú časť svalov na tele. Masážny valec s výčnelkami má inú špecifickosť činnosti ako hladký valec. Vďaka svojej štruktúre zlepšuje prúdenie lymfy a krvi, takže pôsobí na vytočené svaly oveľa intenzívnejšie ako valček bez výčnelkov. Nezabudnite na to, aby ste na masáž chrbtice nepoužívali valce s výčnelkami, pretože to môže zhoršiť existujúcu bolesť v oblasti chrbtice. Valce s výčnelkami pomáhajú aj v boji proti celulitíde.

Na čo by ste nemali zabudnúť?

Najdôležitejšou radou pre začiatočníkov je netlačiť valec alebo loptičku priamo na kĺby a kostí. Masážne valčeky a loptičky sú určené len na prácu s mäkkým tkanivom.

Obľúbené