Vytvorené

27 Nov 2019

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nevyhnutné tréningové doplnk / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Akupresúrne podložky

Akupresúrne podložky pôsobia na telo vďaka špeciálnym masážnym ihličkám, ktoré zlepšujú krvný obeh. Podložky nezaberajú veľa miesta, takže si ich môžete vziať kdekoľvek so sebou a užiť si relaxačnú masáž!

Začnime tým, čo je akupresúra. Je to alternatívna metóda liečby z Ázie, ktorá bola prvýkrát použitá pred 7 000 rokmi. V tradičnej akupresúre, na rozdiel od akupunktúry, nepoužívame ihly, na stlačenie vhodných miest, ale používame iba prsty. Liečivý účinok získame vďaka tlaku. Tlak musí byť vyvíjaný na správnych miestach miernou silou, používajú sa hlavne krúživé pohyby.

Čínska medicína je presvedčená o tom, že za všetky choroby je zodpovedná nerovnováha v toku energie Jin a Jang. Tlak uvoľňuje všetky blokády a tok energie znovu získa svoju rovnováhu. Akupresúra, ktorú vykonávajú odborníci, je určená na podporu liečby chronických chorôb, ako sú migréna, astma, alergie, kardiovaskulárne choroby, gastrointestinálne alebo neurohormonálne choroby.

Domáca akupresúra

Nie každý si môže dovoliť pravidelné návštevy u špecialistov, takže vďaka dostupnému akupresúrnemu príslušenstvu môžeme takúto masáž robiť doma. Na domácu masáž stačí akupresúrna podložka alebo vankúš. Takéto produkty sú vybavené rozetami s tlakovými bodmi - tzv hroty vyrobené z plastu. Ležiac na rozetách zabezpečujeme potrebnú kompresiu a vďaka vhodnej hustote rozetov je tlak optimálne rozložený.

rozety akupresúrnej podložky

Výhody akupresúrnych podložiek

Podložka sa odporúča na také ochorenia, ako sú bolesti chrbta, bolesti krku, hypertenzia, artritída alebo problémy so spánkom a príliš pomalý metabolizmus. Sedenie na podložke pomáha znovu získať zdravie a zlepšiť celkovú pohodu. Na liečbu bolesti chrbta položíme podložku pozdĺž chrbtice. Pre akupresúru hlavy dáme podložku alebo vankúš pod krk, čo pomáha proti bolesti. Táto akupresúrna podložka a vankúš môžu byť použité v ležiacej, stojacej alebo sediacej polohe. Môžeme ich použiť na masáž chrbta, nôh, krku, rúk alebo bedier. Vďaka tejto masáži sa zvyšuje prísun krvi do tkanív, čo pomáha zmierňovať bolesť a zlepšuje pocit pohody.

Čím sa odlišujú akupresúrne podložky Hop-Sport?

Podložky a vankúše Hop-Sport sú vyrobené z bezpečných materiálov - obliečky na vankúše sú vyrobené zo 100% bavlny, plnené mäkkou výplňou, rozety sú vyrobené z ABS plastu. V prípade potreby je možné obliečky na vankúše stiahnuť a ručne ich umyť  jemným čistiacim prostriedkom.

Prezrite si akupresúrne podložky.

Ako dlho môžeme ležať na akupresúrnej podložke?

Akupresúrne podložky môžeme používať každý deň, a tento proces  by nemal trvať dlhšie ako 15 minút. Na začiatku je najlepšie ľahnúť si na podložku napr. na 5 min a postupne tento čas zvyšovať. Akonáhle si zvykneme na efekt akupresúry, môžeme tento čas predĺžiť na 30 minút. Je dobré vedieť, že použitie akupresúrnej podložky alebo vankúša môže spôsobiť nepohodlie a začervenanie pokožky. Tento pocit však po určitom čase ustúpi. Ak chceme, aby tlak nebol príliš intenzívny, môžeme na podložku položiť tenký materiál. 

Pre koho nie sú určené akupresúrne podložky?

Podložku by nemali používať osoby, ktoré majú problémy s dermatologickými chorobami (mykóza, infekčné kožné ochorenia), sú v procese infekcie, trpia rakovinou, trpia poruchami krvácania, mali srdcový infarkt alebo tehotné ženy. Ak máme pochybnosti o tom, či môžeme takúto podložku použiť, najprv sa obráťte na svojho lekára

Obľúbené