Vytvorené

11 Nov 2020

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Fitness zariadenia / Vibromasážne stroje

Aké výhody ponúka tréning na plošine? Vibračná plošina je zariadenie, ktoré spestrí každý tréning. Overte si s nami, prečo sa ju oplatí mať a aké účinky prinesie tréning na vibračnej plošine.

Vibračná plošina - čo to je?

Vibračná plošina je relatívne malé zariadenie (v porovnaní s bežeckými pásmi, rotopedmi alebo cyklotrenažérmi), ktorá nám pomôže postarať sa o svaly a umožní vám zaujímavým spôsobom spestriť si domáce tréningy. Na tomto zariadení môžu cvičiť začiatočníci, ale aj pokročilí. Pri cvičení na plošine je naše telo ovplyvnené vibráciami produkovanými týmto zariadením. Podľa modelu môže plošina vykonávať oscilačné (hore-dole), horizontálne (bočné) alebo 3D pohyby.

Čo nám dáva tréning na plošine?

Cvičenie s vibráciami stimuluje produkciu kolagénu a elastínových vlákien v pokožke. Vďaka tomu je pokožka omladená a tonizovaná. Cvičenie na plošine je nenahraditeľné v boji proti celulitíde. Urýchľuje spaľovanie tukov, a to aj na problematických miestach. Pre športovcov a pokročilých je tréning na plošine efektívnejší, a takisto  podporuje regeneráciu svalov po iných druhoch tréningu.

žena cvičí na vibračnej plošine

Silnejšie svaly i kosti

Cvičenie na plošine zapája do práce všetky svaly tela. Vďaka vibráciám pracuje celé telo. Takéto cvičenie prispieva k posilneniu a zlepšeniu svalov, kostí. Vibrácie zlepšujú krvný obeh v kĺboch a posilňujú všetky tkanivá.

Cvičenie šité na mieru možností

Tréning na tomto vybavení si nevyžaduje žiadne pokročilé športové schopnosti. Naopak, je to veľmi jednoduché. Na využitie priaznivých účinkov vibrácií stačí stáť alebo sedieť na plošine a nastaviť požadovanú frekvenciu vibrácií alebo zvoliť niektorý z ponúkaných tréningových programov. Napríklad v modeli HS-050VS Nexus, ktorý je k dispozícii v obchode Hop-Sport, si môžete vybrať až z 11 tréningových programov a širokého rozsahu rýchlostných stupňov (1 - 99).

Kto by nemal cvičiť na vibračnej plošine?

Pred začatím tréningu na plošine si prečítajte kontraindikácie. Tehotné ženy, osoby s akútnym zápalom, čerstvými pooperačnými ranami, s endoprotézami kĺbov, implantátmi chrbtice atď., Osoby s ochorením pohybového aparátu, ako aj osoby trpiace arytmiou, srdcovými chorobami, rakovinou a inými poruchami by nemali cvičiť na vibračnej plošine. Ľudia s epilepsiou, trombózou, cukrovkou, migrénou alebo srdcovými chorobami by takisto nemali cvičiť na plošine. Kontraindikáciou je tiež kardiostimulátor, kovové implantáty v tele.

Vibračné plošiny v Hop-Sport

Ak uvažujete o výbere vibračnej plošiny, zvoľte si spoľahlivý zdroj, ktorý vám dá istotu vhodnej kvality zariadenia. V obchode Hop-Sport ponúkame vibračné plošiny určené na domáci tréning. Na každej z plošín sú pripevnené dva expandéry, ktoré tiež umožňujú zapojenie do práce častí hornej časti tela. Plošiny z našej ponuky majú navyše  diaľkové ovládanie, vďaka ktorému je ovládanie tréningového počítača počas cvičenia ľahké a pohodlné.

Pozrite si vibračné plošiny v obchode Hop-sport!

Obľúbené