Vytvorené

27 Nov 2019

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nevyhnutné tréningové doplnk / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Odporové gumy a expandery

Hľadáte nové riešenia a možností pre domáci tréning? Využite odporové gumy a expandéry! Výhodou je dostupná cena, malé rozmery a účinnosť. Zistite, čo vám prinesie tréning s odporovými gumami!

Odporové gumy Hop-Sport

Výhody cvičenia s gumou

Cvičenia s odporovými gumami (známe tiež odporové gumy a expandéry) sú skvelým spôsobom, ako obohatiť váš každodenný tréning a zároveň cvičiť bezpečne. Odporové gumy budú užitočné najmä pri všeobecnom tréningu, silovom cvičení, plávaní, boxovaní, pri bojovom umení, ale aj pri futbalovom tréningu. Vďaka svojej jednoduchosti použitia a funkčnosti môžu  s odporovými gumami cvičiť všetci a nielen športovci.

Jednou z najdôležitejších výhod použitia týchto produktov je celkové zlepšenie kondície, vytrvalosti a zlepšenia celého organizmu. Tréning pomocou odporových gúm vám umožňuje posilňovať svaly, zvyšovať silu a zlepšovať koordináciu a stabilitu. Počas cvičenia sa posilňujú aj posturálne svaly. Tréning s gumami vytvára pocit rovnováhy, zvyšuje pružnosť svalov a kĺbov a tiež prispieva k chudnutiu postavy. Niekoľko jednoduchých cvikov s odporovými gumami vám umožní posilniť svaly stehien, zadku, chrbta, ramien a hrudníka, ale aj zvýšiť svalovú hmotu odstránením nadbytočného telesného tuku.

Tréning s gumami nemusí byť nudný, môžeme ho vykonávať v spojení s iným cvičebným príslušenstvom. Vďaka svojim kompaktným rozmerom a ľahkej preprave si takéto gumy môžete zobrať kamkoľvek budete chcieť. Cvičenia s týmto jednoduchým zariadením vám umožňujú zamerať sa na vybrané časti svalov, ktoré chcete v súčasnosti posilňovať alebo modelovať.

Ako vybrať odporové gumy?

Vzhľadom na to, že na trhu existuje veľa druhov odporových gúm, je dorbé zistiť, ktoré z nich budeú pre nás najvhodnejšie. Na tento účel je najlepšie vyskúšať konkrétny model - natiahnite ho 15-krát - ak tak urobíte bez väčších problémov, tento model bude ten pravý. Ak ešte len začínate trénovať s gumou, vyberte najprv model s menším odporom. Neskôr ho môžete postupne nahradiť gumou, ktorá vytvára väčší sa odpor. Pre konkrétneho používateľa neexistuje žiadna špecifická gumová odolnosť. Je to druh cvičenia, ktoré závisí od cvičení s gumou a postupným zvyšovaním odporu. Z tohto dôvodu je lepšie mať v domácej telocvični niekoľko gúm s rôznymi stupňami odporu.

Hlavným pravidlom je toto: čím hrubšia a širšia je cvičebná guma, tým väčší odpor vytvára. Obvykle odpor závisí od šírky gumy- t. Toto pravidlo sa však nevzťahuje na všetky modely . V niektorých sadách gúm je odpor väčší, čím väčšia je hrúbka gumy (zatiaľ čo šírka gumy zostáva rovnaká). Predtým, ako si vyberiete konkrétny model, nezabudnite si prečítať opis a technické údaje od producenta.

Sada odporových gúm 600x75 mm
Gumový expandér

Odporové gumy v Hop-Sport

V našej ponuke nájdete široký výber odporových gúm, ktoré sú dostupné samostatne, ale aj v súpravách a vytvárajú rôzny rozsah odporu - od 2 kg do 137 kg. Ďalej ponúkame odporové gumy vo forme expandérov s pohodlnými penovými držadlami, klipsou na dvere a popruhom na členok, ktoré sú súčasťou súpravy.

Prezrite si kategóriu "Odporové gumy a expandéry" na Hop-Sport.sk 

Obľúbené