Vytvorené

26 Nov 2019

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Obruče Hula-Hoop a kruhy

Ako cvičiť s Hula Hoop?

Obruče Hula hoop boli do nedávna spájané iba so zábavou pre deti, ale aktuálne sa stáva čím ďalej viac populárnejším spôsobom na zlepšenie postavy hlavne pre ženy. Hula hoop pomáha zoštíhliť postavu a spevniť brušné svaly, takže budete vyzerať a cítiť sa omnoho lepšie. Pozrite sa, čo všetko môžete získať vďaka tréningom s hula hoop a akú obruč si vybrať! 

Výhody Hula hoop:

Tréning s hula hoop umožňuje spáliť až 200 kcal v priebehu iba 20 minút. Vďaka tomu získate také výsledky:

  • spevnenie svalov (už po mesiaci pravidelného trénovania môžete vidieť zmenu)
  • zoštíhlenie postavy
  • uvoľnenie v prípade napnuté chrbtice (rytmický pohyb bokov zvyšuje prietok krvi cez chrbticu, vďaka čomu sa zvýši jeho ohybnosť)
  • zvýšenie ohybnosti kĺbov
  • zlepšenie krvného obehu a posilnenie srdcového svalu
  • zlepšenie koordinácie
  • všeobecné uvoľnenie

Akú obruč si vybrať?

Plastové a ľahké hula hoop, ktoré poznáme z detstva, bohužiaľ neprinášajú toľko výhod. K tréningu odporúčame masážne obruče hula hoop Tento druh obruče je o niečo ťažšie a má väčší priemer. V závislosti na pokročilosť v obchode Hop-Sport dostupné sú veľkosti od 103 do 110cm (priemer) a hmotnosťou od 0,9 kg až do 1,7 kg. Materiál, z ktorého sú vyrobené, je tiež veľmi dôležitý. Obruče sú vyrobené z polyetylénu a vďaka tomu sú odolnejšie a viac elastické.

Ako cvičit?

Ohnite kolená, jednu nohu vysuňte trochu do predu a umiestni hula hoop pri pása tak, aby sa opieralo o chrbát. Silou obruč dajte do pochybu a začnite s ním jemne hojdať. Nerobte chaotické pohyby a pamätajte na pokojné dýchanie. Sústreďte sa na jednom bode, vďaka tomu bude ľahšie zachovať rovnováhu. Váhu tela prenášajte z jednej nohy na druhú, aby bolo možné hýbať bedrami do predu a dozadu.

Vedľajšie účinky?

Modriny sú prirodzeným efektom, pretože koža nie je prispôsobená na trenie. Nemáte sa ale čoho obávať, ak sa po tréningu objaví nejaká modrina. Modriny sú vlastne dôkazom toho, že hula hoop funguje a zmizne už po niekoľkých dňoch, keď telo sa už tomu prispôsobí. Uvoľnite svoje endorfíny a pozrite sa, akých efektov môžete dosiahnuť vďaka používaniu obručou hula hoop!

Pozrite sa na našu ponuku masážnych hula hoop a vyberte si niečo pre seba už dnes!

Obľúbené