Vytvorené

28 Jún 2023

Author

Izabela Pawik

V kategoriích

Životný štýl – rady, motivácia, inšpirácia / Fitness zariadenia / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness

Čoraz viac aspektov nášho každodenného života sa presúva do sveta online a zostať fit a vo forme nie je výnimkou. Moderné technológie sa stali veľkým zdrojom motivácie a neodmysliteľným spojencom pri dosahovaní následných tréningových cieľov. Ak to chcete zažiť na vlastnej koži, máte k dispozícii veľa možností. Môžete využiť tréningové kanály sociálnych médií, tréningové aplikácie, hry pre virtuálnu alebo rozšírenú realitu a virtuálne fitness platformy! Na webe nájdete množstvo online aktivít prispôsobených rôznym druhom športu, cieľom a potrebám.

Virtuálne fitness - tréningové platformy

Zaujíma vás, či je cvičenie doma to pravé pre vás? Alebo možno neviete, kde začať? V takejto situácii sa oplatí využiť tréningové platformy pre virtuálne fitness. Sú vhodné pre začiatočníkov aj pokročilých. Individualizovaným spôsobom vás uvedú do sveta tréningu, pomôžu vám zostaviť tréningový plán, ukážu vám správnu techniku vykonávania cvikov, naučia vás pravidelnosti. Vďaka nim si svoj pokrok užijete behom chvíľky. Milovníci nekomplikovaných riešení určite ocenia ich univerzálny charakter.

Nasledujúci článok predstavuje aktuálne trendy v online fitness tréningu. Prezradí vám, ktoré platformy sa oplatí vyskúšať a na čo si dať pozor, aby online tréningy priniesli želané výsledky.

Aké online platformy sa oplatí vyskúšať?

Nepochybnou výhodou online fitness platforiem je ich široká dostupnosť, nízke predplatné a pohodlie pri používaní a bez nutnosti cestovať do posilňovne alebo fitness centra. Prístup k platformám získame za sumu niekoľkých eur mesačne a v niektorých prípadoch dokonca zadarmo. Na začatie tréningu vám postačí smartfón, počítač alebo tablet a prístup na internet. V závislosti od zvolenej aktivity môžu byť užitočné fitness doplnky, ako napríklad odporové gumy, záťažové náramky, balančné podložky alebo iné zariadenia. V prípade domáceho tréningu sa oplatí vybaviť aj fitness podložkou alebo gymnastickým matracom.


cvičenie jógy online

Online tréningové platformy ponúkajú cvičebné programy prispôsobené individuálnym možnostiam každého užívateľa. Pomáhajú vizualizovať ciele a sledovať pokrok a poskytujú cennú motiváciu. Niektoré fitness platformy ponúkajú aj rady týkajúce sa zdravého stravovania alebo komplexných stravovacích plánov, ktoré vám ďalej pomôžu dosiahnuť vaše ciele.

Online fitness je skvelou alternatívou návštevy fitness centra alebo posilňovne. V niektorých prípadoch sa dokonca môžu ukázať ako nevyhnutné. Majú množstvo výhod, ktoré oslovujú čoraz väčší počet ľudí. Základné výhody online fitness tréningu sú:

  • cena - online fitness tréningy sú určite lacnejšie ako kurzy v klasickom fitness centre,
  • schopnosť cvičiť kedy chceme, kde chceme a ako dlho chceme,
  • schopnosť opakovať cvičenia tak často, ako chceme,
  • nie je potrebné dochádzanie, a tým šetriť čas a peniaze,
  • možnosť zastaviť video alebo ho pretočiť na konkrétny moment a zopakovať ho, keď máme problém s vykonaním daného cviku,
  • schopnosť sústrediť sa len na seba – svoj pokrok nemusíme porovnávať s ostatnými.

Online kondičný tréning je určite skvelou alternatívou k bežnému cvičeniu vo fitness centre alebo v posilňovni. V súkromí svojho domova sa môžete sústrediť na dosiahnutie svojich tréningových cieľov. Cvičenia sú väčšinou individualizované, nie prispôsobené všeobecnému, ako je to na skupinových hodinách. Samozrejme, formát online tréningov nebude rovnako dobrý pre každého a konečný úspech závisí od mnohých rôznych faktorov. Ak sa pýtate, či sú online fitness tréningy pre vás, položte si nasledujúce otázky:

  • Máte už prvé skúsenosti s kondičným tréningom alebo ním chcete začať svoje dobrodružstvo?
  • Hľadáte aktivity, ktoré doplnia alebo spestria vaše súčasné športové aktivity?
  • Chcete vyskúšať novú aktivitu alebo iný typ fitness tréningu?
  • Potrebujete extra motiváciu?
  • Dokážete si sami zostaviť tréningový plán?
  • Chcete svoj pokrok sledovať sami?

Ak ste odpovedali kladne aspoň na jednu z vyššie uvedených otázok, považujte to za znak toho, že online fitness tréning je práve pre vás! Teraz je čas presvedčiť sa na vlastné oči o výhodách online tréningu a vyskúšať niektorú z platforiem dostupných na trhu! A ak sa počas tréningu ukáže, že doplnkové fitness príslušenstvo bude užitočné, navštívte našu predajňu www.hop-sport.sk, kde nájdete široký výber kvalitných doplnkov a fitness zariadení. Nečakajte do zajtra, začnite svoje tréningové dobrodružstvo už dnes!

Obľúbené