Vytvorené

31 Okt 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Relaxačná a zábavná zóna / Dom a záhrada / Príslušenstvo k trampolínam / Trampolíny

Záhradné trampolíny sú zariadenia na zábavu a outdoorové aktivity na sezónne použitie. V zime by mala ísť na suché a zastrešené miesto, kde bude riadne zabezpečená. To, ako to urobíme, ovplyvní v budúcnosti jej technické parametre, najmä životnosť. Ak vám záleží na bezpečnosti vašich blízkych a chcete zakúpenú záhradnú trampolínu využívať dlhé roky, určite si prečítajte náš článok. Dozviete sa, ako pripraviť atrakciu pre celú rodinu na prezimovanie.

Trampolína v zime

Záhradné trampolíny sa využívajú od jarného do jesenného obdobia. Zvyčajne tento čas závisí od poveternostných podmienok, najmä od množstva zrážok a vonkajšej teploty. Ani kvalitné záhradné trampolíny nevydržia príliš dlho v daždi alebo mrazoch. V zime sú tieto podmienky ešte tvrdšie, čo sa premieta do deštrukcie jednotlivých komponentov. Prvky ako sieťka, pružiny a skrutky spájajúce stojan sú obzvlášť vystavené nízkym teplotám. Najlepším riešením, ako predísť úplnému zničeniu alebo poškodeniu trampolíny, je rozobrať a skryť ju. Najlepšie je to urobiť pomocou originálneho továrenského balenia a vybavenia poskytnutého výrobcom.

Kam schovať trampolínu na zimu?

Záhradné trampolíny by sa mali skladovať v suchých a teplých miestnostiach. Môžeme ich umiestniť okrem iného:

  • v kôlni na náradie,
  • v garáži,
  • v podkroví,
  • v suteréne,
  • v záhradnom domčeku.

V skutočnosti nám stačí nájsť miestnosť, ktorá je veľkosťou primeraná veľkosti našej záhradnej trampolíny. Tento rozmer je potrebné vziať do úvahy po zložení trampolíny a umiestnení do pôvodného obalu alebo po správnom zabalení. Ak nemám fabrický box, môžeme jednotlivé prvky napríklad obaliť strečovou fóliou alebo zrolovať do plachty. Komplexná trampolína nemôže rušiť obyvateľov a ich hostí, preto je dobré zvoliť si odľahlé miesto. Je tiež dôležité, aby na toto miesto nemali prístup deti alebo domáce zvieratá. Môžu zničiť alebo poškodiť komponenty záhradnej trampolíny, napríklad sieť.

miesto na skladovanie trampolíny
pružiny trampolíny

Ako zabezpečiť trampolínu po sezóne?

Po skončení sezóny je potrebné trampolínu chrániť najmä pred vlhkosťou a možnosťou poškodenia jej prvkov. Obzvlášť citlivé sú:

  • sieť,
  • pružiny;
  • ochranný sieťový zips,
  • skákacia plocha .

Na ochranu je najlepšie použiť  balenie alebo inú kartónovú škatuľu. Alternatívou môžu byť všetky druhy fólií, ktorých kusy sa spoja páskou. Dôležité je kombinovať prvky trampolíny z hľadiska veľkosti a účelu. Konštrukčné rámy, ochranná sieť a skákacia podložka by mali byť navzájom spojené. Ostré konce pružín je možné dodatočne zaistiť fóliou, polystyrénom alebo použitým oblečením. Malé prvky (napr. skrutky) možno uložiť do vrecka na zips, ktoré je vhodne podpísané. Trampolína by však mala byť predovšetkým na suchom, teplom a zastrešenom mieste, ktoré nebude prístupné pre škodcov.

Ako zakryť trampolínu na zimu?

Tepelná pohoda je veľmi dôležitá pre komponenty záhradných trampolín, ktoré kvôli teplotným výkyvom nemôžu „fungovať“. Pre optimálne skladovacie podmienky musíme zloženú trampolínu prikryť dekou, plachtou alebo fóliou. Takto mu vytvoríme airbag a ochránime ho pred vlhkosťou. Najlepšie tepelné podmienky sú v zastrešených kompaktných budovách alebo v ich častiach, napríklad v garážach alebo pivniciach. Odporúčané budú najmä miestnosti s vykurovacím systémom alebo dobre izolované. Stojí za to dbať na to, aby záhradná trampolína nebola umiestnená v blízkosti iných zariadení a predmetov. Potom ho môžeme zakryť inými vecami, zabudnúť na jeho prítomnosť av najhoršom prípade ho poškodiť.

Ako inak sa dá chrániť záhradná trampolína?

V zime by ste mali bezpodmienečne pamätať na demontáž a schovanie záhradnej trampolíny na vhodné miesto. Ak je však ešte jeseň a my sa nechceme zbaviť hlavnej atrakcie  zo záhrady, môžeme ju zabezpečiť špeciálnym krytom. Tieto typy príslušenstva sú súčasťou len tých najlepších záhradných trampolín na trhu, napr. z predajne Hop-Sport. 

Naša ponuka zahŕňa:

záhradné trampolíny s vonkajšou sieťou,
záhradné trampolíny s vnútornou sieťou,
trampolíny v tvare tekvice,


Ku každej trampolíne obdržíte špeciálny ochranný kryt bez ohľadu na  veľkosť a účel. Chráni trampolínu pred dažďom alebo padaním listov zo stromov. Naša rodinná záhradná atrakcia nám tak môže poslúžiť aj v neskorej jeseni či skorej jari.

trampolína Hop-sport
Obľúbené