Vytvorené

29 Jún 2021

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Relaxačná a zábavná zóna / Dom a záhrada / Stolný futbal

Stolný futbal pozná každý z nás. Porozmýšľajme nad tým, prečo je taký lákavý a aké má výhody.

Ideálna hra na oslavy, dlhé večery a stretnutia s priateľmi

Ak sa nudíte v daždivý večer, nezapínajte televízor. Lepšie bude nájsť niekoho, kto je ochotný si s vami zahrať. Vďaka tomu budete tráviť čas aktívne a nebudete sa nudiť. Stolný futbal, ako aj zápas na ihrisku, vyvolávajú počas hry veľa emócii. Vďaka hre s inou osobou budete tráviť čas zaujímavo a aktívne. A ak práve organizujete domácu párty a chcete k tomu pridať nejaké športové vzrušenie, zapojte do hry aj svojich hostí. Organizujte zápasy a hrajte niekoľko zaujímavých zápasov. Vďaka stolnému futbalu bude každá párty nezabudnuteľnou.

Pracujete na rýchlosti

Loptička sa môže pohybovať obrovskou rýchlosťou. Rýchlosť počas hry je veľmi dôležitá. Vďaka mnohým premenlivým a nepredvídateľným situáciám si precvičujeme reflexy a rýchlosť reakcie. Táto hra nás navyše učí predvídať pohyby súpera a rýchlo reagovať na situáciu. Tu je mimoriadne dôležité rýchlo zmeniť nastavenie stolného futbalu pomocou špeciálnych rukovätí. Táto hra určite zlepší naše reflexy, koordináciu pohybov, agilitu a rýchlosť reakcie.

Presnosť

V stolnom futbale je tiež mimoriadne dôležitá presnosť. Ak chceme trafiť loptu do brány, musíme vedieť utiahnuť hráča a správnou silou zasiahnuť loptu do správneho uhla. Pre ľudí hrajúcich na amatérskej úrovni sú to dosť veľké požiadavky, pretože na začiatku je ťažké robiť presné pohyby a vyvážiť silu nárazu. Keď lopta letí  závratnou rýchlosťou a odráža sa proti rôznym prekážkam. Stolný futbal nám umožní zlepšiť presnosť pohybov a vnímavosť.

Zdravá konkurencia

Spoločenské hry sú skvelým spôsobom na to, ako sa naučiť zdravej konkurencii. A je to veľmi dôležité v škole, v práci a v každodennom živote. Najlepšia hra je, keď si môžeme svojho súpera vážiť. Táto hra vás naučí dodržiavať pravidlá „fair play“. Najdôležitejšie je vedieť sa tešiť z víťazstva a dokázať prehrať so cťou. Každý, kto sa vráti na spoločenské hry, si tieto pravidlá zapamätá.

Naučíte sa spolupracovať

Pri hre v dvojčlenných tímoch sa učíme spolupracovať. Vtedy zisťujeme, že výsledok hry závisí nielen od nás a súpera, ale aj od druhého človeka, ktorý je s nami v rovnakom tíme. Pri hre v dvojčlenných tímoch je hra ešte vzrušujúcejšia. Týmto spôsobom sa všetci hráči učia kolektívnej zodpovednosti za víťazstvo a porážku.

Šport pre každého

Stolný futbal je hra pre každého. Nie sú tu žiadne vekové obmedzenia. Túto hru môže hrať skutočne ktokoľvek, kto  má dostatok sily a energie na to, aby si mohol dopriať potešenie zo súťaže. Je to skvelý spôsob, ako stráviť spoločný rodinný večer.

Od amatóra k profesionalistovi

Ak máme pocit, že stolný futbal  nás skvelo baví, a medzi priateľmi a rodinou nie je nikto, kto by nás v tejto hre porazil, môžeme si kedykoľvek vyskúšať majstrovstvá v stolnom futbale. Ak sme amatérski šampióni v stolnom futbale v rámci rodiny a priateľov, zvážme, čo robiť, aby sme sa stali skutočnými profesionálmi. Najlepší hráči profesionálnych súťaží vyhrávajú vysoké finančné ceny.

Stolný futbal je veľmi populárny na celom svete, má veľa výhod. Uviedli sme tu iba tie najdôležitejšie. Nečakajte, pozrite sa na naše stolné futbaly ešte dnes! 

Prejdite do obchodu!

Obľúbené