Vytvorené

29 Jún 2021

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Životný štýl – rady, motivácia, inšpirácia / Dom a záhrada / Trampolíny

Ako povzbudiť svoje dieťa, aby trávilo čas vonku?

Dnešný technologický vývoj neprispieva k fyzickej aktivite u detí. Väčšina z nich najradšej trávi čas doma s tabletom, smartfónom alebo notebookom. A koniec koncov, pohyb je zdravie, takže my - dospelí by sme mali povzbudzovať deti, aby boli aktívne a hrali sa vonku.

aktivita na vzduchu

Prečo je fyzická aktivita potrebná?

Správna dávka pohybu je základom pre správny vývoj dieťaťa. Vďaka tomu sa mladé telo môže správne vyvíjať. Hry stimulujúce pohyb majú pozitívny vplyv na celé telo, najmä na dýchací, obehový a motorický systém. Pohyb spevňuje telo, to znamená, že je imunný voči akýmkoľvek fyzickým alebo duševným ohrozeniam.

Vďaka fyzickej námahe deťom rýchlejšie rastú kostí, korigujú sa chyby držania tela, posilňuje sa celý systém kostí a kĺbov, zvyšuje sa sila svalov a ich pružnosť. Najdôležitejšie v dnešnej dobe je to, že cvičenie urýchľuje metabolizmus a prispieva k znižovaniu telesného tuku.

Šport tiež zlepšuje imunitu, čo prispieva k znižovaniu chorôb a reguluje imunitný systém. Okrem toho buduje sebavedomie a pomáha zmierňovať stres, ktorý má negatívny vplyv na naše zdravie. Šport rozvíja dieťa spoločensky, uľahčuje nadväzovanie nových kontaktov a priateľstiev. Učí trpezlivosti, vytrvalosti a sebadisciplíne. Šport v správnej dávke prináša iba výhody, ale ako o tom presvedčiť aj dieťa?

Čo robiť, aby dieťa trávilo viac času vonku?

V prvom rade nemôžeme dovoliť, aby  dieťa uviazlo vo svete virtuálnej reality. Dbajme o to, aby dieťa netrávilo všetok svoj voľný čas pri tablete, notebooku alebo smartfóne. Stojí za to ukázať mu skutočný svet, ktorý je vonku.

Prechádzka

Najlacnejším spôsobom, ako tráviť čas na čerstvom vzduchu môže byť prechádzka. Dobrým nápadom je vybrať sa na miesto, kde si dieťa môže zahrať futbal, basketbal, bedminton alebo tenis. Možností je veľa a je to zadarmo. Stačí so sebou zobrať loptu na vybranú druh zábavy. Ďalším spôsobom, ako stráviť voľný čas na čerstvom vzduchu je napríklad piknik. Zbaľte svojmu dieťaťu obľúbený nápoj a chutné občerstvenie a aj takýto druh voľného času obohatí aktivity dieťaťa. V letných dňoch nezabudnite na potrebnú ochranu proti slnku, ktorou môže byť okrem iného aj praktický slnečník.

ihrisko

Ihrisko

Každé dieťa si na verejnom ihrisku nájde to svoje. Tu získavá prvé priateľstvá a známosti. Toto miesto má veľký vplyv na pohodu, vyvoláva u dieťaťa radosť, zlepšuje koordináciu pohybov, učí spolupráci a skupinovej práci. Ak bývame ďaleko od ihriska, môžeme vytvoriť miesto na hranie aj na našej záhrade - nižšie uvádzame niekoľko tipov, ktoré sa určite zídu na záhrade a postarajú sa o aktivitu dieťaťa na čerstvom vzduchu.

Trampolíny

Skákanie na trampolíne je veľmi príjemná forma cvičenia. Počas tejto hry pracujú všetky svaly tela. A koľko zábavy! Dieťa sa tak zbaví prebytočnej energie, cvičí rovnováhu a zlepšuje koordináciu tela. Nezabúdajte o základných pravidlách bezpečnosti. Pred rozložením trampolíny si prečítajte pokyny a bezpečnostné pravidlá. Trampolína by mala byť vždy zaistená ochrannou sieťkou, aby nedošlo k pádu dieťaťa zo skákacej plochy.

Prezrite si trampolíny z našej ponuky!

Bazény

Perfektné riešenie letných prázdnín! V našej ponuke nájdete širokú škálu bazénov značky Intex. Bazény Intex  sa vyznačujú vynikajúcou kvalitou za prijateľnú cenu. Záhradné bazény Intex sa tiež ľahko montujú a sú nesmierne odolné. Veľký výber modelov v rôznych veľkostiach, od kompaktných rodinných bazénov až po skutočné obrovské modely. Bezpečnosť a pohodlie zaručené!

Pre staršie deti a dospelých sú odporúčané väčšie- stojanové bazény. Stojanové bazény, ako už názov napovedá, si vyžadujú vhodný stojan. Sú oveľa väčšie a hlbšie ako expanzné bazény. Maximálna hĺbka stojanového bazéna je 132 cm. Maximálna dĺžka je však 975 cm, takže môžeme slobodne plávať v takomto bazéne. Špeciálny rebrík nám uľahčí vstup do  bazéna. Pri nákupe bazéna z našej ponuky obdržíte aj atraktívne grátisy, ktoré spríjemnia zábavu vášho dieťaťa vo vode.

Vďaka takýmto doplnkom bude každé dieťa rado tráviť svoj voľný čas na záhrade!

Prezrite si ponuku bazénov v Hop-sport!

Obľúbené