Vytvorené

22 Sep 2021

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nevyhnutné tréningové doplnk / Príslušenstvo fitness / Záťažové náramky

Na čo slúžia záťažové náramky?

Rutina môže zničiť každú vášeň. Opakovanie rovnakých cvikov znova a znova môže byť nudné a neschopnosť napredovať môže odradiť od pravidelných fyzických aktivít. Aby ste svojim každodenným cvičeniam priniesli trochu pestrosti, môžete do cvičenia pridať doplnky, ktoré zlepšia váš prístup k tréningu a ovplyvnia ich účinnosť. Jednou z nich sú záťažové náramky. Tieto nenápadné zariadenia môžu výrazne zlepšiť kvalitu vášho cvičenia a ovplyvniť výsledky cvičenia. Čo by ste o nich mali vedieť?

Záťažové náramky - ako vyzerajú?

Záťažové náramky sú perfektným doplnkom domáceho tréningu. Vďaka malým rozmerom si ich môžete vziať kamkoľvek - na výlet, na piknik alebo do parku. Záťažové náramky Hop-Sport sú neoprénové pásy naplnené špeciálnym pieskom. Závažie je nastaviteľné pomocou suchého zipsu - pás si môžete ľahko prispôsobiť svojmu zápästiu, predlaktiu alebo členku. Bojíte sa, že vám pri cvičení skĺznu? Nemožné. Upevnenie závaží je pevné, pás sa pri opakovaniach neskĺzne a nijako neprekáža v tréningu. Závažia zároveň nezaťažujú ani nespôsobujú odreniny na koži. Ceníte si hygienické riešenia? Materiál, z ktorého sú pásy vyrobené, sa ľahko čistí, vďaka čomu pásy vyzerajú ako nové po celú dobu používania.

Na čo slúžia záťažové náramky?

Záťažové náramky vám môžu pomôcť dosiahnuť rôzne tréningové ciele. Použitie záťažového náramka vám pomôže spáliť tuk, čo môže byť veľmi užitočné pre ľudí, ktorí sa pokúšajú zhodiť zbytočné kilogramy. Pridaním závaží do dennej tréningovej zostavy môžete dosiahnuť lepšie výsledky, ako keby ste cvičili bez nich. Cvičenia so závažím zvyšujú pevnosť tela, zlepšujú kondíciu a efektivitu. Ich zahrnutím do cvičení môžete modelovať rôzne svalové skupiny. Nemáte čas cvičiť? Záťažové náramky môžete začať používať napríklad počas chôdze alebo aj pri vykonávaní každodenných činností. Vďaka tomu nemusíte tráviť čas tréningom, budete ho vykonávať počas svojich každodenných aktivít. Závažie môžete pridať k akejkoľvek fyzickej aktivite, joge, pilatesu, cvičeniu podložke na cvičenie, na aerobic stepe, počas tréningu hula-hop, ale aj na bežeckom páse, alebo stepperi! Každý nájde nejaké použitie doplnkov, záleží len na predstavivosti.

Ako vybrať správne záťažové náramky

V ponuke Hop-sport nájdete záťažové náramky s rôznymi hmotnosťami: 0,5 kg; 1 kg; 1,5 kg; 2 kg; 2,5 kg. Záťažové náramky sú predávané po 2ks s rovnakou hmotnosťou. Každé závažie má inú hmotnosť. Ako začať so záťažovými náramkami? Treba začať od najnižšej hmotnosti, a neskôr prejsť na ťažšie závažia podľa pokroku sily a kondície. Náramky môžete aj kombinovať, aby ste v danej chvíli získali čo najlepšiu záťaž.

Obľúbené