Vytvorené

30 Jan 2021

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Fitness zariadenia / Eliptické trenažéry

Eliptický trenažér a jeho výhody. Presvedčte sa, čo vám prinesie tréning na tomto zariadení. Cvičením na eliptickom trenažéri pracujete takmer nad všetkými svalmi, vďaka čomu budete rýchlo spaľujete prebytočné kalórie.

Na eliptickom trenažéri môže cvičiť každý bez ohľadu na vek. Čo je dôležité, tréning nezaťažuje kĺby a riziko zranenia je minimalizované. Cvičenia na tomto zariadení sú kombináciou kardio tréningu a silového tréningu. Vďaka cvičeniu na eliptickom trenažéri môžeme posilniť takmer všetky svalové skupiny vrátane nôh, brucha, paží a zadku. Okrem toho zlepšujeme prácu celého obehového systému a zvyšujeme efektivitu celého tela. Cvičenie na eliptickom trenažéri navyše nezaťažuje kĺby, pretože pri cvičení je naše telo v neustálom kontakte s prístrojom, takže na kĺby nevyvíja veľký tlak. Vďaka tomu sa odporúča ľuďom, ktorí chcú byť napriek problémom s kĺbmi v dobrej fyzickej forme. Eliptický trenažér môžu používať ľudia s nadváhou aj seniori.

Kontraindikácie

Ľudia, ktorí trpia kardiovaskulárnym zlyhaním, pokročilou a neregulovanou hypertenziou, ako aj poruchami srdcového rytmu, by mali prestať cvičiť na eliptickom trenažéri. Kontraindikáciou je tiež osteoporóza, akútna artritída, zápal svalov, nedávna mozgová príhoda, ako aj hemoragická diatéza, stavy dehydratácie, poruchy rovnováhy, bolesť pri cvičení, dýchavičnosť, akútna fáza poranení horných a dolných končatín, zlyhanie dýchania, neoplastické ochorenia počas generalizácia, zlé adhézie v mieste zlomenín kostí, silná degenerácia, ako aj mravčenie v chodidlách počas tréningu na eliptickom trenažéri. Ak nevieme, či je cvičenie na eliptickom trenažéri pre nás bezpečné, môžeme sa kedykoľvek poradiť s lekárom.

Ako cvičiť na eliptickom trenažéri?

Predtým, ako začnete trénovať, nezabudnite sa 15 minút rozcvičky. Stojí za to urobiť niekoľko naťahovacích cvičení. Dôležité je tiež správne držanie tela. Po postavení sa na eliptický trenažér chyťte riadidlá prístroja, stiahnite brucho, narovnajte chrbát, nehrbte sa, pozerajte stále dopredu. Počas tréningu nezabudnite na správne držanie tela. 

Eliptický trenažér je navrhnutý tak, aby sme pri cvičení robili iba prirodzené pohyby, aby sme neboli vystavení preťaženiu chrbtice alebo kĺbov. Podľa intenzity tréningu aj pol hodiny cvičenia spálite 380 až 500 kcal.

Ak hľadáte eliptický trenažér pre domáce tréningy, prezrite si sortiment nášho obchodu. V obchode Hop-Sport ponúkame široký výber magnetických a elektromagnetických trenažérov za prijateľné ceny. Nájdete tu okrem iných aj modely so snímačmi pulzu, portom USB, transportnými kolieskami,  ako aj modely s podložkou pre dané vybavenie. 

Prezrite si eliptické trenažéry z našej ponuky!

Obľúbené