Vytvorené

01 Mar 2023

Author

Izabela Pawik

V kategoriích

Domáci silový tréning / Posilňovacie veže

Posilňovacia klietka je zariadenie, ktoré umožňuje vykonávať mnoho cvikov s váhou vlastného tela a voľnými váhami. Vďaka nej bude váš domáci tréning ešte efektívnejší a bezpečnejší. Zistite viac o konštrukcii – z čoho je vyrobený, aké má rozmery a ako ovplyvní vaše cvičenie.

Čím je cvičebná klietka Rack?

Klietka Rack je špecializované zariadenie, ktoré na rozdiel od mnohých iných strojov umožňuje vykonávať široké spektrum cvikov. Spája v sebe vlastnosti hrazdy a stojana na závažia a činky. Dá sa doplniť o ďalšie príslušenstvo, napríklad tréningovú lavicu, čím sa stane viacpolohovým fitness zariadením.

Vďaka klietke Rack môžeme precvičiť svaly celého tela, ako napr:

  • ramená,
  • hrudník,
  • nohy, 
  • chrbát

S činkou na nej môžete vykonávať prakticky každý cvik, napríklad drepy, výpady, vojenský tlak, mŕtvy ťah. Pridaním tréningovej lavice ku klietke otvoríte aj ďalšie možnosti cvičenia, vrátane flat bench pressu, ramenného tlaku a mnohých ďalších.

Riešenie klietky na cvičenie je mimoriadne praktické pre domáce posilňovne. Namiesto mnohých ťažkých zariadení vám bude stačiť len jedna klietka, ktorá vám umožní vykonávať tréning celého tela.

Cvičebná klietka zahŕňa:

  • bezpečnostné háky - umožňujú zaujať pozíciu na cvičenie v správnej výške a odložiť činku,
  • činkové tyče - poskytujú dodatočný priestor pre závažia nepoužívané pri danom cviku,
  • horná hrazda- výborne dopĺňa tréning hornej časti tela,
  • stabilná konštrukcia - dáva užívateľom väčšiu istotu a pohodlie počas tréningu.
posilňovanie s klietkou Rack

Klietka Rack - rozmery

Klietka Rack je pomerne veľké zariadenie - vysoké až 2 metre. Jeho nepopierateľnou výhodou je fakt, že umožňuje vykonávať plnohodnotný tréning, vďaka čomu môže tvoriť celé vybavenie samotnej posilňovne. Klietky sú zvyčajne vyrobené z ocele s práškovým nástrekom, vďaka čomu sú veľmi odolné a znesú veľké zaťaženie.

Cvičebné klietky sú dostupné v dvoch typoch. Prvým z nich sú voľne stojace zariadenia, ktoré nevyžadujú upevnenie na podlahu alebo stenu. Sú ideálne pre domáce použitie, keďže nevyžadujú zásahy do konštrukcie miestnosti. Druhým typom sú klietky pripevnené k zemi alebo stene. Nájdete ich v profesionálnych telocvičniach a fitness kluboch.

Vďaka svojej všestrannosti vám posilňovacia klietka umožňuje vykonávať rôzne druhy tréningov. Najčastejšie sa využíva pri silovom cvičení, crossfite, kalistenike a funkčnom tréningu. Takto môže klietku využívať veľa ľudí s úplne odlišnými tréningovými cieľmi. Bude ideálnym riešením, pokiaľ si doma plánujete vytvoriť posilňovňu pre celú rodinu.

Posilňovacia klietka Hop-sport

Ak hľadáte kvalitný posilňovací stroj, určite navštívte náš internetový obchod Hop-Sport. Klietka Rack HS-1009K je viacúčelové zariadenie, ktoré vám pomôže rozšíriť vaše tréningové možnosti.

Veľkou výhodou modelu HS-1009K je sťahovacia tyč s rôznymi možnosťami uchopenia integrovaná do konštrukcie. Vďaka nemu si spestríte domáce silové cvičenia a aktivujete do práce viac svalov. Cvičením na hrazde si rozviniete chrbát a ramená, ako aj posilníte chrbticu, čím ju ochránite pred zraneniami v budúcnosti.

Klietka Rack HS-1009K má až 24 úrovní istenia a vzdialenosť medzi otvormi je 6 cm. To je veľmi dôležité v kontexte pohodlia a bezpečnosti pri cvičení s ťažkými váhami. HS-1009K má tiež extrémne odolnú konštrukciu, ktorá je schopná uniesť maximálne zaťaženie 300 kg.

Klietka je navyše vybavená praktickými tŕňmi na uloženie závažia. Vďaka tomu si zorganizujete priestor domácej posilňovne a ovplyvníte plynulosť tréningu, ako aj rýchlosť zmien hmotnosti kotúčov pri cvičení.

Posilňovaciu klietku Rack nájdete v našom obchode v kategórii Posilňovacie veže.

veža Hop-sport
Obľúbené