Vytvorené

12 Nov 2020

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Fitness zariadenia / Bežecké pásy

Pýtate sa, či môžete vykonať všeobecný rozvojový tréning na domácom bežeckom páse a zapojiť do práce všetky svaly tela? Zistite  s nami, ako bežecký pás vplýva na naše svaly a ktoré z nich sú počas cvičenia najaktívnejšie.

Či sa oplatí mať vlastný bežecký pás?

Toto je najbežnejšia otázka, ktorú si kladieme pred zakúpením tohto zariadenia. Samozrejme, oplatí sa mať svoj vlastný bežecký pás, obdobie pandémie je toho dobrým príkladom - telocvične, fitness centrá a dokonca aj tie vonkajšie boli na istý čas zatvorené. Domáci bežecký pás je veľmi dobré riešenie, aj z hygienickej stránky.  Nikto okrem nás a členov domácnosti sa ho nebude dotýkať. Domáci bežecký pás je užitočný aj v zimnej a jarnej sezóne, keď je počasie nevyspytateľné. Vlastný bežecký pás je veľká výhoda - cvičíme, kedy chceme, a nič nás neobmedzuje - samozrejme okrem sily a vytrvalosti.

Či na bežeckom páse môžeme vykonávať všeobecný tréning?

Cvičenie na bežeckom páse si vyžaduje prácu celého tela. Pri behu najviac pracujú svaly na nohách, bedrách a celej chrbtici. Počas behu sú všetky svaly stimulované k tomu, aby viac pracovali.

Ak beháme po tvrdom povrchu, musí telo uniesť dvoj- až štvornásobok svojej hmotnosti. Preto môže príliš veľa tréningu spôsobiť namáhanie, vrátane degenerácie kĺbov, zlomenín alebo dokonca namáhania svalov. Pri cvičení na bežeckom páse je zem tlmená, čo zvyšuje bezpečnosť cvičenia s ohľadom na kĺby.

Cvičením na bežeckom páse spevnite:

Zadok -  najlepší bude tréning so zmenou rýchlosti - intervalový tréning. Najskôr pár minút bežíme rýchlejším tempom, potom ho znížime, po pár minútach sa prechádzame a opäť zrýchlime. Najlepším spôsobom, ako si vytvarovať zadok, je intervalový tréning, ktorý zadok zdvihne a tonizuje túto časť svalov.

Ramená - aj táto časť tela sa dá spevniť  na bežeckom páse. Na to budeme potrebovať vhodne vybrané závažia. Pokiaľ ide o tréning, môžete napríklad zväčšiť uhol bežeckého pásu, potom sa postaviť chrbtom k ovládaciemu panelu a kráčať dozadu. Pri každom kroku zdvihneme jedno závažie k hrudníku a následne ho pustíme . Činnosť vykonávame striedavo. Každá ruka by mala vykonať asi 15 opakovaní.

Ploché a pevné brucho -táto časť tela sa dá vytvarovať pri všetkých druhoch tréningu na bežeckom páse, stačí si počas tréningu pamätať na napnutie brušných svalov.

Lýtka - beh dozadu je najlepší na posilnenie lýtkových svalov a na ich dokonalý tvar. Pri tréningu na bežeckom páse však nezabudnite, že tempo by malo byť pomalšie ako pri bežnom behu.

Cvičenie na bežeckom páse ponúka veľa možností. Vďaka nemu sme schopní vyvinúť si dobrú kondíciu a formu bez opustenia domova. Je nenahraditeľný za nepriaznivého počasia, keď sa musíme vzdať behu na čerstvom vzduchu. S bežeckým pásom vám nebude chýbať ani tréning.

Navštívte Hop-Sport a vyberte si ten správny bežecký pás pre seba.

cvičenie na bežeckom páse
Obľúbené