Vytvorené

11 Nov 2020

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nákupný sprievodca / Fitness zariadenia / Vibromasážne stroje

Hľadáte spôsob na obohatenie každodenných tréningov? Zistite, aké výhody ponúka tréning na vibračnej plošine! Tu vám poradíme, na čo sa zamerať pri nákupe tohto inovatívneho zariadenia.

Vibračná plošina-stojí za to?

Pri správnom prevedení môže byť tréning s využitímvibračnej plošiny efektívnejší ako tradičné fitness cviky. Vibrácie zapoja do práce všetky svalové skupiny, vďaka čomu sa viac stimuluje metabolizmus. Tréning na  vibračnej plošine je zameraný na posilnenie svalov, vďaka čomu bude tento nástroj efektívny v boji proti celulitíde a svaly sa budú regenerovať rýchlejšie po intenzívnom športovom tréningu.

Na čo sa zamerať pri nákupe?

Druh plošiny prispôsobený vám
Na trhu sú dostupné dva typy vibračných plošín. Prvými sú axiálne zariadenia, kde je stred plošiny stále v jednej polohe, ale po stranách sa plošina môže odchyľovať o 10 mm. Toto zariadenie funguje na princípe hojdačky,  strany sa hojdajú doprava a doľava. V prípade tejto plošiny sú vibrácie okolo hlavy minimálne. Štíhle osoby s nízkou hmotnosťou sa môžu počas maximálnych vibrácií „pošmyknúť“ z plošiny. Preto by  mali zvoliť zariadenia s protišmykovou platformou.
Druhým typom  plošina, ktorá vibruje pri pohybe hore a dole. Pri cvičeniach sa dáva do vodorovnej polohy. Cvičenie je úplne pohodlné, ale nevýhodou cvičenia s týmto typom plošiny sú intenzívne vibrácie okolo hlavy.

Tréningové programy
Vyberte si plošinu, ktorá má veľký výber tréningových programov. Rôzne cviky nám umožnia prispôsobiť cviky cieľom, ktoré chceme dosiahnuť. Ďalšou výhodou bude široká škála úrovní rýchlosti, z ktorých si môžete vybrať, takže môžete trénovať podľa svojich predstáv.

Dodatočné vybavenie
Ovládanie plošiny počas tréningu, najmä v stoji, môže byť dosť ťažké, ak sú tlačidlá umiestnené vedľa tréningového počítača. Praktickým riešením je zvoliť si plošinu vybavenú diaľkovým ovládačom, ktorý vám umožní meniť parametre počas cvičenia. Je to veľké pohodlie. Môžeme zvýšiť alebo znížiť hladinu vibrácií bez toho, aby sme opustili plošinu.
Zaujímavým doplnkom sú aj odporové pásy (expandéry). Vďaka nim môžeme stimulovať svaly rúk, chrbta a ramien, aby viac pracovali. Odporové pásy pripevnené k vybraným vibračným plošinám je možné zo zariadenia odpojiť.

Technické prevedenie a vybavenie
Vibračná plošina vyrobená z odolných materiálov, vystužená kovovým rámom bude určite dobrou voľbou. Ďalšou výhodou budú vyrovnávacie nožičky, vďaka ktorým môžete zariadenie umiestniť na nerovnú podlahu. Niektoré z modelov sú vybavené transportným kolieskom, ktorý umožňuje pohodlné premiestňovanie plošiny bez nutnosti jej zdvíhania.

Maximálna hmotnosť používateľa
Tento aspekt je obzvlášť dôležitý pre ľudí, ktorí majú vážnu nadváhu a chcú schudnúť. V obchode Hop-sport nájdete vibračné plošiny pre ľudí s maximálnou hmotnosťou 150 kg.

Prezrite si naše vibračné plošiny  a vyberte si ten správny model! Prejdite do obchodu!

Obľúbené