Vytvorené

24 Feb 2021

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nákupný sprievodca / Športové vybavenie a potreby / Posilňovacie lavice

Ak chcete mať krásnu vyšportovanú postavu, nemusíte chodiť do profesionálnej posilňovne. K tomu vám pomôže aj domáce cvičenie. Predstavujeme vám kvalitné lavice na cvičenie, ktoré vám umožnia vykonávať solídny, domáci tréning.

Prečo sa oplatí investovať do domácej posilňovne?

Ak pravidelne chodíte do profesionálnej posilňovne alebo fitness centra, pravdepodobne viete, ako dlho trvá, kým sa tam dostanete, hlavne vo veľkomeste. V niektorých prípadoch môžeme stratiť až niekoľko desiatok minút, aby sme sa tam vôbec dostali. A napriek tomu by sme počas tejto doby mohli vykonať komplexný tréning. Ba čo viac, v profesionálnej posilňovni sa málokedy stane, že vybavenie, na ktorom chceme cvičiť, nie je obsadené a väčšinou musíme čakať ďalších  niekoľko desiatok minút. V domácej telocvični cvičíte, kedy chcete a nemusíte čakať na požadované zariadenie.

Domáci tréning však, má aj záporné stránky. Medzi ne nepochybne patrí menšia motivácia k cvičeniu, ako aj nedostatok istenia. Posledný problém sa  dá rýchlo vyriešiť, ak nájdeme niekoho, kto bude chcieť cvičiť spolu s nami . Ak takého človeka nemáme, potom vykonávame cviky s nižšou záťažou, v rámci takzvaného bezpečného maxima.

V domácej telocvični môžeme pri správnej motivácii, strave a dobrej zostave cvičení dosiahnuť rovnaké výsledky ako v profesionálnej telocvični.

Kde si zariadiť domácu posilňovňu

Dôležitým prvkom je usporiadanie priestoru pre domácu telocvičňu. Ak bývame v rodinnom dome, bude to jednoduché. Môžeme nájsť akýkoľvek voľný priestor  v podkroví alebo v suteréne. Stačí upratať vybranú miestnosť a vložiť tam svoje tréningové vybavenie. Ak bývame v paneláku, bude to viac komplikované, keďže málokto má k dispozícii luxus voľnej miestnosti, z ktorej sa dá urobiť telocvičňa. V takomto prípade sa oplatí zvoliť si malú, skladaciu a komplexnú výbavu, ktorá sa zmestí takmer kamkoľvek.

Skôr ako kúpite tréningové vybavenie

Pred nákupom si zmerajte miestnosť. Vďaka tomu budete vedieť, aká veľkosť tréningovej lavice sa zmestí do vašej telocvične. Nezabudnite na pohodlie počas pohybovania sa okolo vybavenia a takisto počas cvičenia.

Najzaujímavejšie lavice pre domáci tréning

Na lavici môžeme posilniť všetky svalové skupiny. Potrebujete len dobrý plán a vhodnú lavicu prispôsobenú individuálnym požiadavkám. V Hop-Sport nájdete veľa zaujímavých modelov, vyrobených z pevných a odolných materiálov.

Tréningová lavica HS-1080 s nastaviteľnými stojanmi bude ideálnym výberom pre aktívnych ľudí. Odteraz budete môcť pohodlne cvičiť priamo doma. Maximálna nosnosť používateľa je 120 kg. Lavicu je možné nastaviť podľa uhla alebo vodorovne. Má nastaviteľné stojany na činky. Poskytuje možnosť zvislého skladania, ktorá je ideálna pre miestností s obmedzeným priestorom, umožňuje ušetriť miesto v akejkoľvek izbe. Lavica je navyše vybavená rukoväťami na príťahy. Pevná oceľová konštrukcia je zárukou bezpečnosti počas tréningu a mäkké čalúnené operadlo poskytuje pohodlie pri cvičení.

Tréningová lavica HS-1030 značky Hop-Sport je zariadenie, ktoré nájde uplatnenie v každej domácej posilňovni. Je navyše vybavená blokádou na nohy a expandérmi, ktoré je možné namontovať na obe strany základne. Konštrukcia tejto tréningovej lavice Vám umožňuje vykonávať mnoho rôznych cvikov. Zmena nastavení jednotlivých prvkov je jednoduchá a intuitívna. Veľkou výhodou je to, že lavica HS-1030 nezaberá veľa miesta, čo ju v kombinácii so svojou univerzálnosťou robí takmer dokonalým tréningovým zariadením.

Tréningová lavice HS-1065 sa vyznačuje silnou a stabilnou konštrukciou. Všetky prvky lavice sú odolné a zaručujú, že zariadenie bude slúžiť mnoho rokov. Operadlo a sedadlo lavice sú vyrobené z niekoľkých vrstiev: doska zaisťujúca stabilitu konštrukcie, hrubá pena zaisťujúca pohodlie pri cvičení a odolné čalúnenie s efektom prírodnej kože. Celok je založený na pevnej a odolnej konštrukcií. Vystužené oceľové profily a hrubé plechy spájajúce jednotlivé prvky lavice zaisťujú stabilitu a trvanlivosť vybavenia, ako aj bezpečnosť počas tréningu. Čalúnenie je vyrobené z vysoko kvalitného PVC a vyplnené polyuretánovou penou - tieto materiály sú ideálne na dlhé a intenzívne cvičenie.

Tréningová lavica HS-2020SM je zariadenie, na ktorom môžete vykonávať rôzne druhy cvikov („sissy“ drepy, brušáky a kliky) a postaráte sa o všetky najdôležitejšie svaly. Lavica zahŕňa dva opierky - na drepy a na precvičovanie chrbta.Vďaka nastaveniu výšky je možné zariadenie prispôsobiť výške cvičenca. Zariadenie bolo vyrobené z najlepších materiálov a s dôrazom na všetky detaily, vďaka čomu je tréning bezpečný a pohodlný.

Montáž lavice je veľmi jednoduchá - sada obsahuje všetky potrebné časti a podrobný návod s ilustráciami.

Pozor!

Pri nákupe konkrétnej lavičky na cvičenie vždy venujte pozornosť mimoriadne dôležitým parametrom, ako sú: maximálna hmotnosť a výška používateľa, dĺžka a šírka lavice alebo celej zostavy, maximálne zaťaženie stojanov. Pri montáži lavice sa vždy držte pokynov uvedených v návode.

Prezrite si ponuku tréningových lavíc v našom obchode!


Obľúbené