Vytvorené

26 Nov 2019

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nákupný sprievodca / Fitness zariadenia / Eliptické trenažéry

Dnes si už nie je možné  predstaviť žiadne fitness centrum bez eliptického trenažéra. Trenažéry aj naďalej získavajú obrovskú  popularitu. Aké sú výhody tohto zariadenia?

spaľovanie tuku

1. Rýchle spaľovanie telesného tuku

Jedným z hlavných dôvodov obrovskej popularity elipticalov je rýchle zníženie telesného tuku. Vďaka tomuto trenažéra behom hodiny intenzívneho tréningu spálime až 800 kcal.

2. Intenzívny tréning s minimálnym zaťažením kĺbov

Tréning na eliptickom trenažéri je bezpečný pre naše kĺby. Šľachy a kĺby sú minimálne zaťažované. Celé tajomstvo tohto zariadenia spočíva v skutočnosti, že počas tréningu sa nohy stále drží na zemi.

3. Eliptický trenažér pomáha schudnúť

Tréning na crossovom trenažéri je dokonalým riešením pre sam začiatok straty váhy. Ako vyplýva z predchádzajúcich bodov, prispieva k rýchlejšej strate zbytočných kalórií a nepreťažuje kĺby. Tu si musíme pamätať, že v prípade obezity alebo nadváhy niektoré druhy športu sa neodporúčajú. Vďaka tomuto trenažéra máme šancu na intenzívny tréning, ktorý bezpečne urýchli spaľovanie telesného tuku.

pomoc v chudnutí

4. Štíhly pás

Abdominálna obezita sa vyskytuje aj u ľudí, ktorí majú na prvý pohľad štíhlu postavu. Cvičenie na eliptickom trenažéri urýchli metabolizmus, čo následne privedie k uniknutie tuku v oblastí brucha.

5. Zlepšenie celkového stavu tela

Tréning na eliptickom trenžéru má pozitívny vplyv na celé telo. Vďaka zodpovedajúcim cvičením sa zlepší fyzická kondícia organizmu.

kardio na trenažéri Hop-sport

6. Tréning Kardio

Kardio tréning sa vrelo odporúča pri rehabilitácii či návratu k fyzickej aktivite, slúži na udržanie formy a posilnenie kardiovaskulárneho systému. Tu môžeme vykonávať kardio cvičenia s použitím kontinuálnych a intervalových metód. Kontinuálne metóda spočíva v realizácii rovnakého cvičení po určitú dobu pri zachovaní konštantnej intenzity. Avšak v intervalové metóde je dôležité meniť intenzitu, tj. Raz pomaly, raz rýchlo. Ktorá metóda je pre nás lepšie, závisí na našich schopnostiach a preferenciách.

7. Tvarovanie celej postavy

Eliptický trenažér, ako sme už spomenuli, stimuluje celé telo k práci. Pri cvičení na crossovom trenažéri nezostáva ušetrená žiadna časť tela. Dôkazom je koordinovaný pohyb, ktorý je nutné vykonávať - šliapania aktivuje stehennej, sedacie a lýtkové svaly, zatiaľ čo madlá uvádza v pohyb paže, ramená a prsné svalstvo. Pozor! Eliptický trenažér znižuje celulitídu!

tvarovanie postavy

8. Silový tréning

Cvičenie na eliptickom trenažéri obsahuje prvky silového tréningu. Vďaka tomu posilníme najdôležitejšie časti svalov a zvýšime ich silu a celkovú účinnosť.

9. Nikto nás neponáhľa

Na eliptickom trenažéri cvičíme sa rýchlosťou, ktorá je pre nás vhodná. V Hop-Sport nájdete rôzne modely crossových trenažérov s počítačom, v ktorom sú zavedené špeciálne tréningové programy. Môžeme prispôsobiť úroveň obtiažnosti jednotlivým schopnostiam.

10. Eliptické trenažéry sú k dispozícii pre každého

Nájdeme crossové trenažéry tiež v online obchode Hop-Sport. Jeden eliptický trenažér nám môže nahradiť takmer celú posilňovňu. S týmto trenažérom doma trénujeme, kedykoľvek chceme. Vďaka tomu sme vždy v dobrej kondícii, nemusíme ísť do profesionálnej posilňovne. Je to pohodlie a úspora.

Druhy eliptických trenažérov v obchode Hop-Sport:

Magnetický eliptický trenažér
Magnetický systém je asi najčastejšia variantom u eliptických trenažérov. Tu odpor pri šliapaní vytvára permanentný magnet, ktorý sa približuje alebo odďaľuje od zotrvačníka a mení tak intenzitu brzdného účinku. Jeho výhodou je tichý chod a dlhá životnosť.
Sú dva druhy magnetických eliptických trenažéra:
- z manuálnym nastavením záťaže. Majú gombík, ktorý otočením posunie magnet riadiaceho kábla, ktorý následne posunie zotrvačník bližšie a ďalej. Čím menšia je vzdialenosť medzi magnetom a zotrvačníkom, tým väčší je odpor.
- z elektrickým nastavením záťaže. Majú počítač, ktorý vysiela signál do mechanizmu, ktorý riadi polohou magnetu.

Elektromagnetický eliptický trenažér
Najdrahšie eliptické trenažéry majú brzdný systém vyriešený elektromagneticky, kedy je brzdný prvok tvorený cievkou, ktorej veľkosť napätia a prúdu, a teda veľkosť indukovaného magnetického poľa, riadi počítač. Elektromagnet tak brzdí v rôznej intenzite zotrvačník. Tento brzdný systém umožní u daného eliptického trenažéra pracovať pri veľmi vysokej záťaži.

Prezrite si eliptické trenažéry z našej ponuky a začnite s tréningom už dnes!


Obľúbené