Vytvorené

26 Nov 2019

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Fitness zariadenia / Cyklotrenažéry

Potrebujete energický tréning kedykoľvek počas roka? So špecializovanými tréningovými rotopedami pre spinning to nie je problém. Overte si, čo je spinning a aké má výhody.

Spinningový tréning - je sila

Spinning patrí do skupiny vytrvalostných tréningov. Počas tréningu na spinningových bicykloch prekonávame trasy rôznej obtiažnosti - stúpanie, zostupy a tiež jazda po rovine. Spinningový tréning zlepší kondíciu a vytrvalosť. Pri spinningu je tiež dôležité zmena tempa. Po chvíľke rýchleho šliapanie sa spomaľujeme, na pár minút cvičíme pomalšie, aby sme mohli o chvíľu prejsť k veľmi rýchlej jazde. Počas tréningu by sme mali skúsiť tiež stojace šliapania.

Výhody spinningového tréningu

Tento typ tréningu stimuluje všetky svaly a má pozitívny vplyv na celý dýchací a obehový systém. Pravidelne cvičenie na spinningovom bicykli zlepší celkovú fyzičku, posilní odolnosť tela, zníži celulitídu a strie. Počas tréningu pracujú veľmi ťažko zadok, stehná, boky, svaly brucha a nôh. Toto úsilie zlepšuje obeh, čím sa pokožka stáva v týchto miestach pevnejšie a pružnejšie. Spinningový tréning má pozitívny vplyv na celé telo, tvaruje postavu a pomáha posilniť svaly nôh a chrbta.

Ako začať tréning?

Prvý tréning spinningový sa najlepšie vykonáva pod dohľadom profesionálneho inštruktora. K tomu účelu stojí za to ísť do posilňovne alebo fitness centra. Mnoho z nich organizuje spinningový skupinové cvičenie, často sprevádzané energickú hudbou, ktorá stimuluje väčšie úsilie. Po vyskúšaní svojich síl na takých tréning môže investovať do vlastného spinningového kola, napr. Z nášho obchodu Hop-Sport. Cvičenie doma majú výhodu nad tréningom v posilňovni, pretože trénujeme s vlastným strojom a používame ho vtedy, keď chceme. Navyše nemusíte tráviť čas na dochádzanie do fitness centre.

Samozrejme, než sa dostaneme na spinningový bicykel, nezabudnime na správnu prípravu, to znamená na rozcvičku pred tréningom a preťahovanie po tréningu. Pri spinningovom tréningu je tiež dôležité oblečenie, ktoré by nemalo obmedzovať pohyb, zatiaľ čo topánky by mali mať hrubú podrážku, vďaka čomu nebudeme mať problémy s kĺbmi členku. Spinningový tréning by nemal trvať príliš dlho, aby nepreťažiť kĺbov.

Stojí za to poznať tri typy tréningu spinningového:

1. Recovery - vyžaduje najmenej intenzívne úsilie, jedná sa o zdravotnej tréning.

2. Endurance - vyžaduje veľa energie, je to vytrvalostný tréning, ktorý Vám umožní spáliť množstvo zbytočných kalórií a preto je najrýchlejší pre schudnutie.

3. Strength - je to silový tréning, ktorý umožňuje posilnenie svalov.

Pokyny pre správny tréning:

Pred začiatkom tréningu by ste mali nastaviť stroj správnym spôsobom. Keď sedíte na spinningovom bicykli, trup by mal byť naklonený pod uhlom 45 stupňov. Sediaci na sedadle by sme mali byť schopní narovnať nohy na pedáloch. Počas tréningu naše ruky máme ohnuté v lakťoch, predná časť nohy tlačí pedál. Najväčší tlak by mal byť v okamihu, keď je pedál v dolnej časti, potom je pohyb smerovaný dozadu. Počas tréningu môžeme spáliť až 600 kalórií za hodinu. Na konci tréningu pomaly narovnáme postavu a uvoľníme svaly. Po cvičení rozťahujeme nielen nohy, ale aj celé telo. Zvlášť si pamätáme na krk, šija a ramená, pretože svaly na týchto miestach boli pri cvičení stuhnuté.

Ak chcete zlepšiť svoju fyzickú kondíciu tréningom na spinningovom bicykli, pozrite sa na modely, ktoré máme v ponuke nášho obchodu Hop-Sport!

Obľúbené