Vytvorené

24 Máj 2023

Author

Mateusz Kaczmarek

V kategoriích

Životný štýl – rady, motivácia, inšpirácia / Trampolíny

Záhradná trampolína je atrakciou, ktorú obľubujú najmä deti. Aby sa na nej mohli bezpečne vyblázniť, je dôležité, aby bola pevne pripevnená k zemi. Ako však trampolínu správne ukotviť k zemi?

Ukotvenie trampolíny k zemi - ako to urobiť?

Ukotvenie trampolíny v záhrade nie je zložitá úloha. Dôležité je siahnuť po tých správnych doplnkoch. V tomto prípade sa vám určite zídu zavŕtavacie háky. Sú zatlačené hlboko do zeme a vďaka špirálovej časti držia kotvy veľmi pevne v pevnej polohe.

Dôležitú úlohu zohráva ich prevedenie. Trampolína je vďaka svojej veľkej ploche vystavená silným poryvom vetra. Niektoré kotvy majú prídavné háčiky na popruhy, vďaka ktorým kotva ešte lepšie drží trampolínu.

Záhradná trampolína ukotvená na zavŕtavacích hákoch

Aj keď má samotná trampolína pomerne ľahkú konštrukciu, jej montáž musí byť prepracovaná a zaručiť trvácnosť ukotvenia k zemi. Pri skákaní bude celok značne zaťažovaný, takže nemôže hroziť poškodenie ukotvenia.

Preto by mala byť každá noha trampolíny pripevnená k zemi samostatnou kotvou, ktorá zabezpečí jej stabilitu. Vďaka správnej kombinácii materiálov, z ktorých sú kotviace diely vyrobené, budú odolné voči korózii. V prípade potreby ich však možno odstrániť a opätovne použiť.

Zaručuje záhradná trampolína bezpečnosť?

Bezpečnosť záhradnej trampolíny závisí predovšetkým od spôsobu jej používania a kvality materiálov, z ktorých je vyrobená. Prvotriedny výrobok má príslušné certifikáty, ktoré zaisťujú kvalitu vyrobených prvkov a možnosť ich používania deťmi.

Moderné záhradné trampolíny majú veľmi pevné konštrukcie, ktoré vydržia mnoho sezón. Sú odolné voči korózii a nepriaznivým poveternostným vplyvom. Majú mimoriadne stabilný rám v tvare písmena U a sú vyrobené z oceľových komponentov. Pri výbere bezpečného produktu by ste mali venovať pozornosť aj skákacej ploche a pružinám. Čím je väzba hrubšia, tým sú odolnejšie.

Ako cvičiť na záhradnej trampolíne?

Mnoho ľudí pri nákupe trampolíny myslí hlavne na zaručenie zábavy pre deti. Avšak, okrem zábavy na nej môžete aj  cvičiť a vytvárať efektívne tréningové plány. Vhodný tréning ovplyvňuje vzhľad postavy, zlepšuje fyzickú kondíciu a zlepšuje celkovú kondíciu.

Dôležité však je, že na trampolíne by nemali cvičiť tehotné ženy a ľudia, ktorí bojujú s diagnostikovanými ochoreniami a úrazmi dolných končatín a chrbtice. Okrem toho by ich nemali užívať ľudia s poruchami rovnováhy. Cvičenie na trampolínach sa odporúča najmä deťom, pretože pomáha rozvíjať ich motorické schopnosti.

Obľúbené