Vytvorené

28 Sep 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nákupný sprievodca / Tyče / Závažia / Fitness zariadenia / Eliptické trenažéry

Climber - test

Ľudia, ktorí sa chcú venovať fyzickej aktivite, sa často pýtajú, aké fitness vybavenie si kúpiť na domáce použitie. Ak chcete urobiť správnu voľbu, stojí za to vykonať test zariadenia. Ale čo ak sa to nedá? Nebojte sa, Hop-Sport už pre vás urobil test Climbera. Prečítajte si náš článok a dozviete sa viac o tomto skvelom domácom tréningovom zariadení.

trenažér Climber

Climber - čo je to za zariadenie?

Climber je moderný a jedinečný stroj užitočný v každej domácej posilňovni. Jeho jedinečnosť spočíva v konštrukcii, ktorá je kombináciou eliptického trenažéra a steppera.

Pohyby, ktoré robíme na climberi,  napodobňujú tie, ktoré robíme pri stúpaní do kopca. Climber však ponúka oveľa viac ako len vertikálny pohyb. Nohy pri tréningu pracujú ako na eliptickom trenažéri. Vďaka tomu prístroj veľmi rýchlo a efektívne zoštíhľuje spodné partie nášho tela. Je to dobré najmä pre:

  • lýtka,
  • zadok,
  • stehná,
  • brušné a chrbtové svaly.

Na climberi môžeme cvičiť kardio a HIIT tréning – vysokointenzívne tréningové jednotky.

Kardio tréning sa vyznačuje miernou intenzitou a rovnomerným tempom cvičenia. Tepová frekvencia je udržiavaná na 50-80% vašej maximálnej tepovej frekvencie. Vyrábajú sa pomerne ľahko, ale ich dokončenie trvá dlhšie. Energia počas tréningu sa získava najmä premenou voľných mastných kyselín. Tuk sa spaľuje najmä pri cvičení.

HIIT tréningy, teda intervalové, sú síce kratšie, ale oveľa náročnejšie. Rýchle tempo sa prelína s miernym tempom. Srdcová frekvencia sa počas tréningu udržiava na vysokej úrovni, ktorá sa rovná alebo je vyššia ako 80 % vašej maximálnej srdcovej frekvencie. Energia počas tréningu sa berie hlavne z glykogénu. Veľkou výhodou tohto typu tréningu je, že výrazne zrýchľuje metabolizmus po cvičení. Tuk sa spaľuje až 48 hodín po cvičení.

Cvičenie na trenažéri Climber je bezpečné, no niektoré skupiny ľudí by si naň mali dávať pozor. 

Neodporúčajú sa tým, ktorí bojujú s nasledujucími:

  • obehové zlyhanie,
  • pokročilá a neregulovaná hypertenzia,
  • narušenie srdcového rytmu.

Trenažér Climber - oplatí sa to?

V porovnaní s klasickým trenažérom alebo stepperom nám trenažér Climber poskytuje väčšie možnosti tréningu. Kombinácia dvoch druhov pohybu znamená, že pri cvičení zapájame viac svalov. V dôsledku toho sa zvyšuje aj efektivita tréningu.

Climber má oproti klasickému eliptickému trenažéru obrovskú výhodu aj z hľadiska veľkosti. Je to malý kus zariadenia. Veľkosťou pripomína stepper s ramenami alebo so stĺpikom. Vďaka tomu nezaberie veľa miesta, uskladníme ho aj vo veľmi malom byte. Jeho veľkosť tiež umožňuje v prípade potreby jednoducho premiestniť zariadenie na akékoľvek miesto.

Climber je nepochybne perfektnou výbavou pre ľudí, ktorí chcú bezpečne a efektívne zlepšiť vzhľad svojej postavy a zvýšiť vytrvalosť bez toho, aby museli míňať majland za kardio prístroj. Pohyby na climberi sú prirodzené a nepreťažujú kĺby. Cvičenie má množstvo zdravotných výhod. Zlepšujú kvalitu spánku a koncentrácie, priaznivo ovplyvňujú prácu srdca a pľúc. Môžeme ich robiť kedykoľvek chceme, bez ohľadu na dennú dobu alebo počasie vonku. Na tréning nepotrebujeme špeciálne oblečenie. Počas cvičení sa nemusíme odtrhávať od domácich povinností, ako je napríklad starostlivosť o deti.

počítač
tréning na climberi

Trenažér Climber - test

Ak hľadáte moderného a spoľahlivého Climbera, určite vás zaujme magnetický eliptický trenažér Climber Icon z nášho internetového obchodu Hop-Sport. Spája všetky výhody tradičného eliptického trenažéra so stepperom. Výsledkom je, že každé cvičenie bude efektívnejšie a umožní vám posunúť váš tréning na vyššiu úroveň. Stroj bol skonštruovaný tak, že sa ideálne hodí do domácich podmienok. Vďaka kompaktným rozmerom nie je problém zariadiť si priestor.

Stroj je založený na pevnej oceľovej konštrukcii. Vďaka nemu sa pri cvičení cítime bezpečne. To výrazne ovplyvňuje komfort tréningu, pretože sa môžeme ešte viac sústrediť na cviky. Zariadenie je vybavené vyrovnávacími nožičkami. Vďaka nim horolezec stojí pevne, aj keď sa tréning vykonáva s vysokou intenzitou. Maximálne zaťaženie, ktoré Climber Icon unesie, je až 120 kg.

Zariadenie má magnetický systém so zotrvačníkom s hmotnosťou 8 kg. Vďaka tomu sa hodí do všetkých podmienok. Hladký a tichý chod stroja môže byť dôležitý najmä pre ľudí, ktorí využívajú eliptický trenažér neskoro a nechcú byť rušení členmi svojej domácnosti. Magnetický odpor je nastaviteľný až do 8 úrovní. To vám umožní prispôsobiť každú reláciu vašim potrebám efektívnym a rýchlym spôsobom pomocou číselníka. Vďaka tomu, že je zmena odporu taká jednoduchá, môže na ňom cvičiť celá rodina.

Climber Icon je vybavený moderným a multifunkčným počítačom. Na jeho prehľadnej obrazovke môžeme neustále sledovať tréningové parametre ako: prejdená vzdialenosť, spálené kalórie či rýchlosť. Vďaka špeciálnym senzorom môžete sledovať pulz aj počas cvičenia. Toto je veľmi užitočná informácia, najmä počas kardio a HIIT tréningov. Vedľa počítača je aj držiak na tablet. Môžete tak jednoducho spojiť cvičenie so zábavou, napríklad pozeraním obľúbeného filmu alebo seriálu.

Climber Icon ako vybavenie pre domáce použitie disponuje špeciálnymi transportnými valčekmi, pomocou ktorých môžete po skončení aktivity premiestniť vybavenie na iné miesto. Navyše je vďaka nim podklad chránený pred poškriabaním. Cvičiť je teda možné v ktorejkoľvek miestnosti domu či bytu.

Aby horolezecké cvičenia priniesli ešte lepšie výsledky, môžeme ich kombinovať s vhodným silovým tréningom. Silové cvičenia môžeme robiť bez ohľadu na vek. Vďaka tejto kombinácii pri vytrvalostných tréningových jednotkách nielen zredukujeme telesný tuk, ale aj spevníme postavu, vybudujeme silu a vyhneme sa spaľovaniu svalov.

Silové cvičenia je možné vykonávať so záťažou vlastného tela alebo s prídavnou váhou. Pri takomto tréningu veľmi dobre fungujú kettlebells, činky a tyče. Dodatočným spestrením bude využitie tréningových lavičiek, bradiel či špecializovaných madiel. Všetky tieto zariadenia sú dostupné v našej ponuke - na stránke internetového obchodu Hop-Sport.

Obľúbené