Vytvorené

01 Mar 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Fitness zariadenia / Steppery

Stepper je dizajnovo jednoduché zariadenie, ktoré aj napriek svojej nenápadnosti dokáže priniesť naozaj veľkolepé výsledky!

Čo všetko pracuje pri tréningu?

Pri pravidelnom používaní sa zo steppera môže stať skvelý spoločník pri zhadzovaní zbytočných kilogramov! Sám o sebe sa zameriava hlavne na pohyby nôh. Hlbšia analýza tohto pohybu však ukazuje, že do práce sú zapojené nielen svaly nôh, ale aj svaly trupu – a tvrdo pracujú aj svaly hlbokej vrstvy nášho tela!
Hop-Sport však spĺňa očakávania a ponúka steppery, ktoré majú navyše rôzne tréningové doplnky - napríklad expandéry! Vďaka nim môžeme do práce dodatočne zapojiť aj svaly chrbta, rúk a ramien.

Ako cvičiť na stepperi?

- Postavte sa na stepper a zaujmite požadovanú polohu, a to: narovnajte sa, ramená odtiahnite, lopatky pritiahnite k sebe, stiahnite brucho.
- Počas celého cvičenia majte vystretú chrbticu a hlavu držte v predĺžení tela, tak aby váš pohľad smeroval priamo pred seba.
- Pri práci na stepperi striedajte pohyby rúk – rovnako ako pri chôdzi.

Ako cvičiť na stepperi s expandérmi?

- uchopte expandéry steppera a potom na narovnaných rukách vykonajte abdukciu ramien tak, aby rameno, lakeť a zápästie boli v jednej línii;
- uchopte expandéry a preneste ich do výšky ramien (paže ohnuté v lakťoch), potom vytlačte expandéry nad hlavu - narovnanie lakťového kĺbu;
- uchopte expandéry, potom zdvihnite ruky dopredu do výšky ramien a vráťte sa do východiskovej polohy;
- uchopte expandéry do rúk mierne pred sebou, potom začnite ohýbať ruky, kým sa bicepsový sval úplne nenapne a vráťte sa do východiskovej polohy.

Každý cvik opakujte niekoľkokrát a ak sa vám to podarí, skúste tieto 4 body zopakovať 2 až 3-krát. Veľa štastia!

Obľúbené