Vytvorené

15 Mar 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nevyhnutné tréningové doplnk / Príslušenstvo fitness / Príslušenstvo fitness / Švihadlá

Cvičenie na švihadle zapája do práce väčšinu svalov v našom tele – svaly nôh, rúk, trupové svaly, svaly chrbta. Cvičenie s využitím švihadla nielenže spaľuje tukové tkanivo závratným tempom, ale aj formuje postavu a posilňuje svalstvo.

Aký je rozdiel medzi obyčajným švihadlom a boxerským švihadlom?

Boxerské švihadlo je vyrobené z iných materiálov ako „klasické“ švihadlo. Je to tiež o niečo drahšie, ale aj kvalita materiálov, z ktorých je vyrobená. Boxerské švihadlo využívajú najmä športovci alebo ľudia s vysokou tréningovou zdatnosťou.

Bežné švihadlo je vyrobené hlavne z gumy a plastu a je ideálnou voľbou pre začiatočníkov. Na druhej strane, boxerské švihadlo je vzhľadom na typ materiálu, z ktorého bolo vyrobené, rozhodne ťažšie – čo je mimoriadne dôležité. Prečo je to tak? To umožňuje športovcovi lepšie rozvíjať svoju rýchlosť a koordináciu. Hmotnosť švihadla napomáha rýchlejšiemu otáčaniu, čo má pozitívny vplyv na efektivitu tréningu.

Ak sa chcete zdokonaliť v zručnostiach získaných na bežnom švihadle, neváhajte a zaobstarajte si boxerské švihadlo Hop-Sport!

Obľúbené