Vytvorené

31 Máj 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Domáci fitness tréning / Fitness zariadenia / Steppery

Ako cvičiť na stepperi?

Stepper je veľmi jednoduché tréningové zariadenie, o jeho výhodách si prečítajte nižšie. Pýtate sa, či sa ho oplatí kúpiť? Určite áno!

Steppery značky Hop-sport

Stepper je nenápadné zariadenie, ktoré pri správnom používaní prináša prekvapivé výsledky. Jeho používaním sa postaráte nielen o vzhľad postavy, ale aj zlepšenie kondície, spevnenie svalstva, najmä stehien, lýtok a zadku.Cvičenie na stepperi navyše pomáha v boji proti celulitíde. Výberom steppera Hop-Sport navyše posilníte svaly rúk, najmä deltový a bicepsový sval. Niektoré modely Hop-Sport sú vybavené stĺpikom- rukoväťou, ktorý je ideálny pre začiatočníkov, starších ľudí a tých, ktorí potrebujú rehabilitáciu. Pomáha udržiavať správne držanie tela. Okrem toho je každý model, bez ohľadu na to, či má stĺpik, vybavený počítadlom, ktoré umožňuje kontrolovať priebeh tréningu. Je to skvelá vychytávka, ktorá vás bude motivovať do ďalšej práce. Spomenúť treba aj protišmykové pedále, vďaka výstupkom na nich, ktoré zaisťujú pohodlný a bezpečný tréning. Výhodou tohto nenápadného zariadenia je určite to, že nezaberie veľa miesta, jednoducho sa používa a na tréning nemusíte chodiť von. Stepper je možné umiestniť na akékoľvek miesto v byte alebo dome a počas cvičenia si zapnite svoj obľúbený seriál alebo televízny program, aby ste si užili chvíle.

Ako cvičiť na stepperi

Pred začatím cvičenia sa odporúča krátka 10-minútová rozcvička, aby sa svaly pripravili na cvičenie. Vďaka dobre vykonanej rozcvičke sa vyhneme prípadným zraneniam, napríklad v podobe natiahnutia svalov.

Rozcvička:
- poklus v mieste asi 30 sekúnd
- poklus s extenzívnou cirkuláciou rúk asi 30 sekúnd
- poklus s pohybom rúk: dopredu - smerom k sebe asi 30s
- 10 drepov
- 10 výskokov
- 10 skokových drepov pre pokročilých
- 5 krát padni a vstaň - pre pokročilých
- Preskočenie cca 30 sekúnd - pre pokročilých
Všetko zopakujte dvakrát.

Hlavný  tréning:
- postavte sa na stepper a zaujmite požadovanú polohu, a to: narovnajte sa, odtiahnite ramená od uší, pritiahnite lopatky k sebe, stiahnite brucho.
- počas celého cvičenia majte vystretú chrbticu a hlavu držte v predĺžení tela, aby sa vaše oči pozerali priamo pred seba.
- pri tréningu na stepperi robte striedavé pohyby rúk - rovnako ako pri chôdzi.
- pamätajte, že kolenný kĺb nesmiete hyperextendovať - snažte sa mať kolená mierne pokrčené.
- ak máte stepper s expandérmi, takisto ich zapojte do cvikov! Uchopte ich do rúk a následne vykonajte pohyb pokrčenie a vyrovnanie rúk (tu budete pracovať s bicepsovými svalmi), k tomu pridajte ťahanie expandérov nad hlavou (tu budete pracovať s deltovými svalmi) resp. zdvíhanie rúk do strany - pohyb prebieha na mierne pokrčených rukách v lakťovom kĺbe s expandérmi v dlaniach.
Ak máte pocit, že váš tréning nie je pre vás dostatočne intenzívny, môžete kedykoľvek zvýšiť odpor úpravou výšky pedálov.

Zárukou je, že po mesiaci pravidelného cvičenia 3-4x týždenne 20 minút a pri zdravom stravovaní vás pozitívne prekvapia efekty cvičenia!

Stepper s držadlom
Obľúbené