Čo sa oplatí vziať v lete k vode?

Čo sa oplatí vziať v lete k vode?

Obsah

Čo sa oplatí vziať v lete k vode?

Pre mnohých ľudí je opaľovanie pri vode pôžitkom, bez ktorého si nevedia predstaviť svoju dovolenku. Aby bol oddych bezpečný a príjemný, oplatí sa okrem plaviek a uteráka vybaviť aj niekoľkými potrebnými doplnkami, ktoré sa na pláži určite zídu.

Ochrana pred slnkom

Na ochranu pred spálením pokožky a úpalom by vo výbave každého opaľujúceho sa nemal chýbať opaľovací krém s ochranným filtrom , ktorého výška by mala zodpovedať typu pokožky. Podľa rozdelenia na 4 základné typy pleti, typ 1 znamená veľmi svetlú pleť, typ 2 - svetlá pleť, typ 3 - tmavšia a typ 4 - tmavá.

Ľudia s veľmi svetlou pokožkou sa opaľujú pomaly. Po dlhšom pobyte na slnku ich pokožka sčervenie, čo má často za následok spálenie. Pre tento typ pleti bude najvhodnejší krém s opaľovacím krémom SPF 30 a vyšším. Svetlá pleť sa líši od veľmi svetlej pleti o niečo vyššou odolnosťou proti spáleniu, no zároveň sa dlhodobo opaľuje – ľuďom s druhým typom pleti sa odporúča krém s filtrom SPF 20 a vyšším. Ľudia s hnedou a tmavou pleťou sa opaľujú oveľa rýchlejšie a len zriedka trpia spálením. Úspešne môžu používať krémy s filtrom 15-20 SPF.

Na pláž si so sebou okrem opaľovacieho krému zoberte svetlý klobúk a  hodiť sa budú aj slnečné okuliare . Ak plánujete tráviť viac času pri vode, stojí za zváženie vziať si slnečník , najmä keď miesto odpočinku neumožňuje skryť sa v tieni.

Pohodlie pri relaxe

Počas slnečného dňa sú pláže zvyčajne plné ľudí. Aby ste sebe a svojim blízkym poskytli aspoň kúsok súkromia, poslúži plážový paraván , ktorá navyše poskytne ochranu pred prípadným vetrom. Ak vás nebaví ležať na uteráku či deke, pribaľte si pohodlné lehátko , ktoré vám umožní pohodlne čítať knihy alebo lúštiť krížovky. Namiesto lehátka poslúži nafukovacie kreslo s vodeodolným povrchom a laminovaným dnom, vhodné na odpočinok na tráve či piesku.

Ak máte v pláne relaxovať na pláži s kamenistým zostupom do vody a na dno, obuv do vody bude nevyhnutným doplnkom, ktorý ochráni vaše nohy pred zranením.

Vyplatí sa tiež zásobiť sa sprejmi na odpudzovanie hmyzu a prostriedkami na upokojenie  po uhryznutí.

Relax a zábava

Aby sme si slnenie ešte viac spríjemnili, môžeme si so sebou vziať obľúbené knihy, časopisy, krížovky . Ak ideme s priateľmi, stolové hry budú dobrý nápad, najmä ak odpočívame s ľuďmi, ktorí nechodia do vody. Milovníci hudby si môžu pribaliť prenosný hudobný prehrávač alebo slúchadlá , vďaka ktorým budú môcť počúvať hudbu zo svojho smartfónu.

Pre tých, ktorí uprednostňujú aktívny oddych, odporúčame pribaliť športové doplnky, napríklad plážovú loptu do vody, bedmintonový set . Pre tých, ktorí túžia po senzáciách, bude dobrý nápad potápačský set , najmä ak je miesto odpočinku plné podvodných atrakcií. Nenahraditeľné budú aj nafukovacie matrace a kolesá v rôznych tvaroch a farbách, ako stvorené na relax a opaľovanie na vode.

Pre najmenších je najväčšia radosť hra v piesku a vo vode. Preto sa oplatí vziať si so sebou štandardnú súpravu do pieskoviska pre deti (vedro, hrable, lopatky, formičky), hračkárske mlynčeky na vodu, sitká na piesok na pomoc pri hľadaní mušlí, rukáviky na učenie sa plávať a farebné nafukovacie matrace na vodné radovánky.

Pripravte sa na opaľovanie s Hop-Sport!

Autor: Hop-Sport Redakcia