Vytvorené

19 Apr 2022

Author

Hop-Sport Redakcia

V kategoriích

Nákupný sprievodca / Dom a záhrada / Vírivky

Snívate o plnohodnotnom relaxe v záhrade? Pozrite sa na výhody nafukovacích víriviek! Prečítajte si, na čo by ste si mali dať pozor pri kúpe tohto zariadenia.

vírivka v záhrade

Vírivka v záhrade - oplatí sa?

Takéto zariadenie je dokonalým riešením pre luxusnú dovolenku na záhrade.Záhradnú vírivku je možné inštalovať nielen vonku – v záhrade či na terase, ale aj doma. Obyčajné jacuzzi sú obrovským nákladom, no kúpou nafukovacích víriviek môžeme veľa ušetriť. Bez ohľadu na to, aký typ vírivky si vyberiete, pobyt v nej prinesie mnohé zdravotné benefity – znižuje napätie a stres, stimuluje tvorbu endorfínov, zlepšuje náladu. Navyše môže pomôcť zmierniť bolesti napríklad v oblasti chrbtice. Okrem toho zlepšuje cirkuláciu, a tým rýchlejšie odstraňuje toxíny z tela a podporuje redukciu celulitídy. Vírivka sa odporúča najmä ľuďom po úrazoch, bojujúcich s artritídou, ochoreniami kĺbov a kostí.

Na čo sa zamerať pri výbere vírivky?

Na začiatok si skontrolujeme veľkosť modelu nafukovacej vírivky, ktorý nás zaujíma. Pred kúpou si rozmyslime, kam vírivku umiestniť a koľko ľudí ju bude využívať. Pozorne si tiež prečítajte popis produktu a venujte pozornosť:

Materiál
Pri výrobe jacuzzi dostupných v predajni Hop-Sport bol použitý pevný, trojvrstvový vinyl. Tento materiál sa vyznačuje veľmi vysokou odolnosťou a čo je dôležité, pri používaní sa nedeformuje. Vďaka použitiu špeciálne patentovanej štruktúry je vírivka pevná a neprehýba sa pod tlakom, čo výrazne zvyšuje komfort a bezpečnosť používania.

Ovládací panel
Počítač nám umožňuje riadiť teplotu a ďalšie parametre hydromasáže. Modely víriviek Intex zo série PureSpa sú vybavené veľmi jednoduchým a intuitívnym ovládacím panelom. Stačí stlačiť jedno tlačidlo a spustí sa výkonný fúkač, ktorý nasmeruje vzduch do 120 trysiek umiestnených v stenách a na podlahe.

Počet ľudí
Pozor si treba dať aj na informácie o maximálnom počte osôb, ktoré môžu súčasne zostať vo vírivke. V Hop-Sport ponúkame modely pre 4 alebo 6 osôb.

Rozsah teplôt
Teplota vo vírivke sa zvyčajne dá regulovať v rozmedzí 20 až 40 stupňov Celzia. Je však potrebné pripomenúť, že optimálna teplota vody na dlhý kúpeľ by nemala presiahnuť 36 stupňov. Kúpeľ pri vyššej teplote by nemal trvať dlhšie ako 30 minút. Držme sa pravidla, čím vyššia teplota vody, tým kratší čas kúpania. Dlhodobé používanie víriviek s teplotou vody 40 stupňov je zdraviu nebezpečné.

POZOR! Keď deti používajú vírivku, maximálna teplota by nemala presiahnuť 32 stupňov Celzia.

nastavenie teploty vo vírivke

Čím sa odlišujú záhradné vírivky dostupné v predajni Hop-Sport?

Vírivky radu Intex PureSpa majú zabudovaný termostat, ktorý reaguje na zmeny teploty – keď je voda príliš studená, automaticky sa zapne ohrev. Displej vždy zobrazuje aktuálnu teplotu vody. Meranie môže byť zobrazené v stupňoch Celzia alebo Fahrenheita. Vo vírivke si vieme nastaviť vhodnú úroveň tlaku vzduchu. Dôležité je, že modely dostupné v Hop-Sport majú zabudovaný systém zmäkčovania vody.

Pozrite si ponuku víriviek v obchode Hop-Sport.sk

Čo potrebujeme na montáž vírivky do záhrady?

Pre inštaláciu vírivky bude potrebné dodať elektrinu a prívod vody, ako aj odtok odpadových vôd. Vodu môžeme priviesť pomocou záhradnej hadice. Dôležité je aj umiestnenie vírivky. Najlepšie miesto je také, ktoré je dobre osvetlené a v blízkosti nie sú žiadne kríky ani stromy, pretože padajúce lístie by mohlo znečistiť vodu.

Obľúbené