Vytvorené

03 Okt 2022

Author

Gabi Mazur

V kategoriích

Nákupný sprievodca / Dom a záhrada / Biliardové stoly

Chceli by ste mať doma vlastný biliardový stôl? Presvedčte sa s nami, ako si vybrať biliard do domácnosti a na aké biliardové doplnky by ste nemali zabudnúť.

Vhodná veľkosť

Základom je vybrať si stôl v správnej veľkosti. Tu je pomer dĺžky k šírke stola vždy 1:2. Dlhá strana stola môže byť 7 až 12 stôp. V predajni Hop-Sport nájdete biliardové stoly so šiestimi otvormi, s doskou z MDF. Každý stôl je pokrytý kvalitným súknom.

Rozmery stola a veľkosť miestnosti

Veľkosť stola volíme vždy podľa veľkosti miestnosti, kde má byť biliardový stôl umiestnený. Minimálne rozmery miestnosti, ktoré nám umožnia hrať voľne, vypočítame nasledovne: dĺžka stola, ktorý plánujeme kúpiť + dĺžka biliardového tága na každej strane stola. Samozrejme, čím je miestnosť priestrannejšia, tým bude hra pohodlnejšia. Okrem toho zvážte nábytok, ktorý bude tiež v tejto miestnosti, ako je stôl, kreslá, pohovka, stojan na palice atď., ktorý môže obmedzovať priestor na hranie.

Pred kúpou sa oplatí venovať pozornosť hmotnosti biliardového stola, pretože stôl s kamennou doskou môže vážiť cez 200 kg, kým stôl s MDF doskou cez 100 kg.

Pri kúpe biliardového stola a rozmýšľaní nad jeho umiestnením vezmime do úvahy všetky prekážky, s ktorými sa pri jeho privezení stretneme. Určite si dajte pozor na úzke priechody, kľukaté schody či dvere, ktoré môžu byť možnou prekážkou.

Pozri biliardové stoly s MDF doskou >>

Viacúčelový stôl

Biliardový stôl nemusí slúžiť len na hranie biliardu. Zakúpením špeciálnych nadstavcov na biliardový stôl ho môžete okamžite zmeniť na univerzálny jedálenský stôl, ping-pong alebo air hockey.

Pozrite si nadstavce na biliardové stoly na hop-sport.sk >>

Biliardové príslušenstvo

Pri kúpe biliardového stola nezabúdajme na dôležité doplnky, akými sú gule, biliardové tága, trojuholník na gule, stojany na biliardové tága, či krieda na biliardové tága. Štandardná dĺžka biliardového tága je 145 cm, v predajniach však nájdete aj kratšie modely, dlhé až 100 cm.

Obľúbené